Esther Groenenberg

Esther Groenenberg is een bijzondere Nederlandstalige singer-songwriter uit Zwolle. Ze maakt pop-luisterliedjes waarin verschillende stijlen terugkomen. Je hoort country, maar ook soul en folk. Maar het zijn vooral akoestische nummers waarin invloeden van grote muzikale helden als Carole King, The Beatles en Daniël Lohues terug te horen zijn, maar dan op subtiele wijze. Groenenberg heeft een heel eigen geluid waarin de sfeer tussen soms licht en soms zwaar ligt. Bekend werd ze in 2008 dank zij De Wereld Draait Door met onder andere het ironische liedje en vrolijk klinkende Oh Meisje  wat 1,5 miljoen hits op youtube genereerde. Groenenberg heeft een geheel eigen geluid waarin een sfeer tussen licht en donker gecreeerd wordt. De teksten zijn soms zwaar dan weer lichtvoetig, net als de bijbehorende muziek.  Elk Eind Is Een Begin is de derde cd van de zangeres, de opvolger van Slingers & Ballonnen (2010) en Overstroom (2011). De plaat kwam tot stand middels crowdfunding. Het moederschap in 2013 gaf de zangeres veel nieuwe inspiratie en een andere visie op veel dingen in het leven. Het gevoel vertaalde zij in kleine, emotionele liedjes waarin ook het nieuwe gevoelsleven verwoord wordt. Het zijn oprechte, uit het hart gegrepen songs die je benevelen en doen mijmeren over de belangrijke zaken van het leven. Het moet een bijzondere ervaring zijn om Esther Groenenberg live on stage deze liedjes horen zingen. www.esthergroenenberg.nl