Fabrique Mozaique

Tweede editie van festival barst los.

Op zaterdag 5 september 2015 staat het M4H gebied in de haven van Rotterdam centraal tijdens de tweede editie van Fabrique Mozaïque. Op het programma staan o.a. een concert van Rats On Rafts op Het Val van De Hef, een live-interview (BinnensteBuiten) met Kyteman, Parfum de BoemBoem organiseert routes door het havengebied met onder meer een exclusieve rondleiding bij Studio Roosegaarde, en de Gidsen van Motel Mozaïque zijn actief met verschillende tochten waaronder een heuse Baby Tour. Fabrique Mozaïque vindt plaats tijdens en in samenwerking met de Wereldhavendagen.

Fabrique Mozaïque is een spin-off van het Motel Mozaïque Festival. De eerste editie vond plaats in 2013 en stond geheel in het teken van een bijzonder Rotterdams havengebied: Verolme YVC Bolnes. Net als M4H een rauw, industrieel gebied waar nostalgie heerst en de toekomst zich nadrukkelijk aankondigt. Motel Mozaïque ging op ontdekking door dit gebied met routes van Parfum de BoemBoem, programmeerde verrassende performances en muziekoptredens op een vervallen scheepshelling en tussen de bedrijvigheid van de pakhuizen en de havenpanden.

Op het programma van Fabrique Mozaïque 2015 staan een concert van de bevlogen post-punkband Rats On Rafts op Het Val van De Hef, Colin Benders a.k.a. Kyteman wordt ‘BinnensteBuiten’ gekeerd tijdens een live-interview in De Fruitvis, Parfum de BoemBoem organiseert routes door het M4H gebied met onder meer een exclusieve rondleiding bij Studio Roosegaarde, en de Gidsen van Motel Mozaïque bieden diverse tochten (waaronder de populaire Baby Tour) aan. Theatergezelschap Compagnie COVAR presenteert hun nieuwste productie PSSST; “Een muzikale en theatrale installatie die een brug slaat tussen muziektheater en street art, tussen eigenzinnige schrijvers en een breed, gevarieerd publiek.” De komende weken wordt het programma verder uitgewerkt.

M4H (Merwe-Vierhavens) is een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Tijdens Fabrique Mozaïque is heel M4H het festivalterrein, met Uit Je Eigen Stad en De Fruitvis als het festivalhart. Hier vandaan vertrekken routes door het gebied, hier wordt invulling aan gegeven door Parfum de BoemBoem in samenwerking met de Gidsen van Motel Mozaïque.

Voor de verschillende programma’s van Fabrique Mozaïque zijn aparte tickets verkrijgbaar. De kaartverkoop is direct gestart via de website van Motel Mozaïque. Daarnaast is een deel van het programma gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op fabriquemozaique.nl

Fabrique Mozaïque is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op rotterdamfestivals.nl