Frank Festival

Tweede aflevering in Amstelpark.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in het Amstelpark in Amsterdam het tweede Frank Festival plaats. In twee dagen passeren meer dan 30 acts de revue, variërend in stijl tussen Indie, Rock, Hiphop en Electro.

Frank gaat voor de groeiende behoefte van festival-liefhebbers aan live acts, performance en kunst. Hiermee bouwt Frank verder op zijn reputatie als spotter van nieuw talent. Daarom geen headliners van nu maar de headliners van de nabije toekomst in het Amstelpark.

Easy going

De sfeer op Frank is easy going, wat zich uit in de hashtag die het festival gebruikt. #befrank staat voor open, onderzoekend, kritisch, vrij, positief en samen. Kinderen en dieren zijn, anders dan op veel van de commerciëlere festivals, gewoon welkom. Entree prijzen (Early Birds betalen € 20,- voor weekend passe partout) zijn bewust

laag gehouden zodat iedereen mee kan genieten van het brede, inspirerende aanbod uit de live scene.

Overvloed

“Je merkt gewoon aan alles dat het festivalpubliek steeds meer behoefte heeft aan authenticiteit. Misschien komt dat door de overvloed aan muziekfestivals en gaan mensen, net zoals ze gezonder gaan eten, ook weer naar echtere muziek luisteren, zegt Chafik Benhmidouch, initiatiefnemer van Frank. “Je voelt ook dat ze het leuk vinden om nieuwe artiesten te ontdekken. Dat zag je al in onze tent op Beyond Festival – het publiek is er weer klaar voor”. Daarnaast plaatst Frank de muziek in een breed kader van natuur, poetry, performance en toegankelijke kunst

Line-up

Voor dit jaar zijn al heel wat mooie acts bevestigd, ondermeer Gosto, My Baby (met mystery guest), De Nachtdienst, IX, Collectief Explosief, Indian Askin, Breaking ‘Levees, Echo Movis, Faut Haut, Rookvogels, Pink Oculus, Love & the Ish, Victoire X Festus en Sunday Kids. Na het succes van Frank’ voorproefje in het Volkshotel zullen er op andere locaties meerdere volgen. Frank zal in komende weken nieuwe acts blijven toevoegen, wat te volgen is via de facebook pagina.

Benhmidouch: “Bezoekers denken via de Frank facebook pagina ook mee over talent dat niet mag ontbreken in September: Frank zet soms zelfs tips van bezoekers om in boekingen want #befrank doen we letterlijk samen!”.

Nieuwe locatie

Frank ontleent zijn naam aan de locatie waar het festival in 2014 plaats vond: het Frankendael park, waar het die editie met 2.500 bezoekers vrijwel meteen uit zijn jasje groeide. De nieuwe locatie, het Amstelpark, werd ooit aangelegd voor de Floriade, en ook die historie zal straks terug te vinden zijn in de aankleding van het festival.

Feitjes op een rij

Frank Festival 2015

Zaterdag 12 en zondag 13 september

Amstelpark Amsterdam

11.00 tot 23.00 uur

 

Ticketprijzen

Normaal dagticket € 15, weekendticket € 25

Early bird: dagticket € 12,50, weekendticket € 20

Vriendendagticket: 5 tickets voor € 50