Lowlands

Muziekprogramma helemaal compleet.

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden de laatste muzieknamen aan het programma toegevoegd.

Skepta
Grime komt nergens zo hard als in Londen. En alhoewel een echte commerciële doorbraak voor the mighty Skepta nog op zich wachten, zal dat ons een worst wezen zolang hij duistere holen als onze X-Ray nog tot de nok kan afbreken.

New Wave
Nederlands platenlabel TopNotch sloot een hele zwik jonge rappers, zangers en producers uit eigen hiphop- en R&B-stal op in een studio op een Waddeneiland met maar één opdracht: maak de vetste neder-urbanplaat ever. Dat deden ze, en hoe!

Stwo
Wie op de dansvloer behoefte heeft aan zachtheid is op deze Lowlandseditie aan het juiste adres bij Stwo. Met zijn smooth future garage baslijntjes, zijn soulvol gepitchte vocalen en zijn door de aloude 808 geïnspireerde beats glijdt hij soepeltjes je hoofd binnen.

Mura Masa
Mura Masa is piepjong en zet een even eigenwijs als verfrissend geluid neer dat het vooral in de zomermaanden uitstekend doet: een tropische mix van future bass, sensuele beats en aanstekelijke melodieën.

Mumdance
De ooit als oldschool grime-dj gestarte Britse producer is op het punt aangeland waarop al zijn invloeden uit het heden en verleden samenkomen in muziek die om de minuut van kleur verschiet en nog het meest lijkt op de technodrumjams van Jeff Mills.

Throes + The Shine
Deze vijf man sterke Angolees/Portugese band onderscheid zich door onder de elektronisch-tropische dansmuziek een stevig rockfundament te leggen en met twee überlenige duracellkonijntjes als zangers elke show te stelen alsof het hun allerlaatste is.

Optimo (Espacio)
Bijna twintig jaar zijn ze al onder ons, JD Twitch en JG Wilkes, beter bekend als dj-duo Optimo. En dat is niet niks in danceland. Ze staan er om bekend werkelijk elk genre onder de zon door hun sets te kneden tot één grote, mindblowing sleazefest. Optimaal genieten!

Gomes ft. MC Vin-E
Gomes behaalde zijn faam als de motor achter de populairste dubstepavond die Nederland ooit gehad heeft: Oi! in Paradiso. Gomes ontwikkelde door de jaren heen een geheel nieuw en eigen bassgeluid. Verwacht op Lowlands een mix van oud en nieuw, op de huid gezeten door MC Vin-E.

Harrie Hossel
Opeens waren er feesten in Harries naam op alle vloeren van Club NYX, die zó goed (uit de hand) liepen dat er in april dit jaar voor een XXL-versie werd uitgeweken naar Paradiso. En dan nu: Lowlands! Voor de tofste hiphop en R&B!    

Torus
De muziek van Torus klinkt ambientesk, maar vol interferentie en andere geluiden, ondergraven door een trage, onderaardse beat. En ja, daar kan je op dansen als je wil. Traag, sluipend dansen. Magisch!

BriBry
BriBry, wie kent hem niet? Of laten we het omdraaien: wie kent hem wél? In elk geval de honderdduizenden abonnees van zijn YouTube-kanalen. Op vrijdag 21 augustus komen er met een beetje geluk nog enkele tienduizenden Lowlanders bij wanneer BriBry als straatmuzikant over Lowlands dwaalt.

MY BABY
Swampblues from the lowlands, dat móet natuurlijk op de Biddinghuizense planken. Dankzij muziek waarin de groove leidend is, ook funk, gospel, folk en voodoo mede de toon zetten en de hypnotiseerende zang van frontvrouw Cato van Dijck als afmaker fungeert. Overgave is onvermijdelijk.

Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks)The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala.

Kaarten zijn te koop via www.ticketmaster.nl

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015
21 + 22 + 23 augustus 2015

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/
Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: https://tickets.campsolutions.nl/lowlands/nl/