MAYHEM

Met MAYHEM geeft Night Vision rave een legaal podium in poptempel Paradiso.

Vrijdag 11 september 2015 vindt in de Amsterdamse poptempel Paradiso de eerste editie van MAYHEM plaats. MAYHEM is gebaseerd op de opkomende trend van slopende, kapotmakende, keiharde elektronische muziek. Deze nieuwe, meer eclectische, stroming van de klassieke rave is het nieuwe uitgaan. De onuitputbare energie van de combinatie tussen Trap, EDM en hardere sounds manifesteert zich in de pioniers van deze beweging: Yellow Claw. De headliner van de eerste MAYHEM editie die daarmee ook voor het allereerst het podium van de poptempel betreedt. Tickets kosten 22,50 (exclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar via paradiso.nl.

De tientallen miljoenen YouTube views van Yellow Claw hebben niet alleen geleid tot een wereldtour, maar ook tot een niet te stoppen vernieuwde rave cultuur die alle grenzen en regels ontstijgt. Of zoals Yellow Claw’s Nizzle het zelf omschreef in Rolling Stone Magazine “Onze muziek lijkt op een technologische jungle die je naar de dansvloer lokt en je alles doet vergeten behalve dat geluid.” Met onevenaarbare shows op Coachella, EDC en zelfs een eigen stage op Tomorrowland, wordt het hoog tijd dat de rave pioniers de poptempel van Amsterdam omtoveren in een nacht waarbij alles kan, mag en zal gebeuren tot het zweet van de muren afdruipt of de voormalige kerk uit zijn voegen gepogood is.

Line up

Naast Yellow Claw staat er een volwaardig ensemble van artiesten geprogrammeerd die olie op het knetterende vuur blijft gooien tot de zon opkomt. Barong Family members LNY TNZ, Moksi, Cesqeaux en Boehmer maken naast Lady Bee en Jeftuz de line up compleet en zullen moeiteloos de soundtrack gaan leveren voor een onvergetelijke nacht raven.

Mayhem organisator Ron Simpson (Night Vision): “MAYHEM is dé avond om jezelf en je vrienden helemaal kwijt te zien raken in de muziek, de moshpits en de totale gekte die ontstaat als je weer uitgaat om echt los te gaan in plaats van gezien te worden.”

Rave

In de jaren ‘50 werd de term ‘rave’ in Londen gebruikt om te verwijzen naar wilde ‘Bohemian parties’. In het begin van de jaren ’60 werd het woord meer in zijn algemeenheid gebruikt om een wild feestje te beschrijven. ‘Raves’ werd weer nieuw leven ingeblazen in de jaren ’80 toen de term naar acid house feesten verwees. In Nederland wordt ‘rave’ meestal gebruikt voor illegale feesten die niet onderheven zijn aan de regels die in de clubs gelden. Om die reden wordt de locatie vaak tot op het laatste moment geheim gehouden. De hofleveranciers van de nieuwe rave sound zijn naast Yellow Claw ook Skrillex, Diplo, Carnage en DJ Snake.

MAYHEM vindt in samenwerking met Bacardi plaats op vrijdag 11 september 2015 in Paradiso Amsterdam van 23:00-05:00. VVK Tickets kosten 22,50 (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via paradiso.nl.

Don’t. Miss. Out.

Night Vision

Night Vision, een samenwerking tussen Ron Simpson en Tim Zuidema, is als organisatie verantwoordelijk voor de clubavond Please Don’t Tell in de Jimmy Woo en breidt vanaf september uit met de nieuwe avond MAYHEM in Paradiso.