Sam Feldt

Nederlandse dj komt binnen op #4 in Britse Singles Chart.
Nederlands dj Sam Feldt heeft een Britse hit gescoord met zijn unieke remake van dance classic ‘Show Me Love’. Uitgebracht op Polydor kwam de plaat vandaag binnen op #4 van de officiële Britse Singles Chart. Na de afgelopen jaren meerdere clubhits te hebben afgeleverd, is dit een nieuwe doorbraak voor de jonge twintiger Sam Feldt.
 
‘Show Me Love’ is een remake van de gelijknamige 90’s dance classic van Robin S. In deze versie zijn de vocalen, gezongen door Kimberly Anne, op compleet andere wijze ingevuld, waardoor het nummer een heel nieuw leven heeft gekregen. Met een ontspannen groove, sterke synthklanken en aanstekelijke melodielijn is dit meer dan een remake, dit is een gloednieuwe dance classic.
De plaat heeft al veel bereikt. De zegetocht begon eerder dit jaar met een enorme hoeveelheid dj-support, gevolgd door succes op SoundCloud, de teller staat hier inmiddels op bijna 8 miljoen plays. ‘Show Me Love’ kwam vervolgens op #12 binnen in de Amerikaanse Dance Chart, bereikte #1 in de UK Shazam Chart, staat op de A-lijst rotatie van BBC Radio en was drie maanden lang #1 in de Beatport Chill Out Chart. Kortom, Sam Feldt’s grootste hit tot nu toe.
Na de eerste release op Spinnin’ Deep is de track nu wereldwijd uitgebracht door Universal. De plaat heeft ook twee op Spinnin’ uitgebrachte remixen die momenteel veel aandacht trekken: EDX maakte er een mooie house-versie van (momenteel hoog op de Beatport charts) en Nederlands dj Quintino leverde een stevige mainstage-versie.
Sam Feldt
Als jonge twintiger is Sam Feldt razendsnel een aardige smaakmaker in de deephouse geworden. De afgelopen twee jaar is hij uitgegroeid tot gerespecteerd producer, verantwoordelijk voor een paar grote clubhits met volstrekt eigen geluid. Aanvankelijk trekt hij aandacht met zijn remixen voor ondermeer Sander van Doorn & Firebeatz maar ook Mumford & Sons en Jose Gonzalez. In 2014 volgt zijn zomerhit ‘Hot Skin’, een met Kav Verhouzer gemaakte track die vlak na release al 800.000 YouTube views scoort. Wat volgt is wereldwijde erkenning, internationale tours en de release van zijn definitieve claim to fame: ‘Show Me Love’.
 
Spinnin’ Records
Het succes van ‘Show Me Love’ is een volgende mijlpaal voor Sam Feldt’s thuislabel Spinnin’ Records. Inmiddels heeft deze Nederlandse platenmaatschappij al meerdere van zijn artiesten tot wereldsterren zien uitgroeien, waaronder Martin Garrix die in 2013 een internationale hit scoorde met ‘Animals’. Meer recent was het Oliver Heldens die vorig jaar een Britse #1 hit scoorde met ‘Gecko (Overdrive)’, gevolgd door een tweede hitnotering met ‘Last All Night (Koala)’ (#5 in de UK Singles Chart). Met deze huidige hit treedt Spinnin’-artiest Sam Feldt in hun voetstappen.
 
Sam Feldt – ‘Show Me Love’
 
SAM FELDT