Schollenpop

Festival maakt programma rond.

Met het binnenhalen van Novastar uit België is de laatste act van Schollenpop bekend. Grote hits als “Wrong”, “The best is yet to come” en het recentere “Closer to you” zullen 1 augustus op het Zuiderstrand te horen zijn. Andere bands op deze 19e editie zijn: Death Angel(US), The Deaf, Rondé, The Elementary Penguins, Lucas Hamming, Ed Struijlaart, The Indien, Fexet, Kingfisher Sky, Friends of the Family, De Fantasie 3, Lukewarm Ocean, New Dosis Audio, Man Down, The Woven Leaves, The Rising Wolves, Teddy Macrander en Guusje Schuit.

4e podium voor de metalfans.

In samenwerking met The Hague Heavy Metal Alliance plaatst Schollenpop dit jaar een podium speciaal voor de metalfans. Dit podium wordt mede mogelijk gemaakt door het Programmeurs Overleg Popmuziek en Fonds 1818. Optredende bands zijn: Rages of Sin, Carnation, The Stiff, Rebelstar, Distallator, Sad Iron en Martyr.

Kidsact en vermaak voor tieners.

Ook voor de kleine kids en tieners is er genoeg te zien en te doen. Speciaal voor de kleintjes is er om 13.00 uur op het hoofdpodium een optreden van De Fantasie 3. De stoerste en leukste kinderband van Nederland speelt zelfgepende liedjes voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, die worden uitgedaagd om lekker mee te doen. Een uitbundig en onweerstaanbaar meezingfeest!

Op het Scholtainerstage zingt om 14.00 uur Guusje Schuit(12) uit Noordwijkerhout. Zij is na drie auditiedagen in maart uitgekozen als een van de finalisten die door gaan naar de live shows van het Junior Songfestival. Guusje doet mee met het zelfgeschreven lied “Talk about Love”. De producers van dit lied zijn Eric van Tijn en Jochem Fluitsma.

Voor de iets oudere kids is de scoutinggroep Brigitta Valentijn de hele dag aanwezig om diverse stoere dingen te doen. Het speelaanbod varieert van sport, teamspelen, hutten bouwen, bakken, knutselen etc.

Schollenpop vindt plaats op het Zuiderstrand te Scheveningen(einde Houtrustweg) en is gratis toegankelijk.

Meer informatie op www.schollenpop.nl en facebook.com/schollenpop