The Underachievers

The Underachievers starten Europese tour in Amsterdam.

Afgelopen weekend lieten The Underachievers van zich horen op Woo Hah Festival; hun terugkeer naar Nederland is alweer gepland: op donderdag 19 november trapt het hiphop-duo uit Brooklyn zijn Europese tour af in Paradiso. Kaarten voor de Amsterdamse stop in ‘The Forevermore Express World Tour’ zijn van vrijdag 10 juli verkrijgbaar via Paradiso.nl en Ticketmaster.

The Underachievers bestaat uit twee rappers, AK en Issa Gold. Samen met A$AP MOB, Joey Bada$$ & Pro Era en Flatbush Zombies zijn zij hét vitale onderdeel van de nieuwe generatie New Yorkse hiphop. Samen met Bada$$’ Pro Era Crew en de Flatbush Zombies vormen AK en Issa de Beast Coast supergroep. Maar voordat ze met dit collectief de wereld gaan overnemen, laten The Underachievers zien dan ze ook met zijn tweeën prima hun mannetje staan.

Eigen gezicht

De rappers braken in 2013 door met twee mixtapes. De mixtapes lieten ieder hun eigen gezicht zien. Op ‘Indigoism’ kwam een psychedelische kant naar voren met teksten over hallucinerende drugs en spiritualiteit, terwijl ‘Lords of Flatbush’ meer een knallend, clubbanger geluid had, geproduceerd door trap god Lex Luger. Binnen een jaar werd het duo al gesigned op het prestigieuze Brainfeeder label van Flying Lotus. In de zomer van 2014 verscheen debuutalbum ‘The Cellar Door’. Zeer binnenkort verschijnt nieuw werk in het kader van ‘The Evermore Project’.