Ultimate Painting

Nieuw album en Nederlandse tour.

Ultimate Painting, het duo James Hoare (Veronica Falls) en Jack Cooper (Mazes), komt in November naar Nederland voor shows in Rotterdam en Eindhoven. Daarnaast deelt de ‘British supergroup’ een nieuwe track van het album Green Lanes. De tweede plaat van de band op Trouble in Mind Records verschijnt op 7 augustus. Luister naar (I’ve Got The) Sanctioned Blues.

Voorlopige Nederlandse data:
22 november: Stroomhuis, Eindhoven
23 november: V11, Rotterdam

Na een tour door Noord-Amerika en Europa met Parquet Courts, Twerps en White Fence, trokken Jack en James zich snel terug naar James ‘all-analogue’ thuisstudio net buiten Green Lanes in Noord-Londen om de opvolger van het titelloze debuut op te nemen, dit keer bijgestaan door Mazes drummer Neil Robinson.

Opgenomen door James op een 1-inch tape perfectioneert de band op Green Lanes de blauwdruk van de eerste plaat, welke alom werd geprezen door critici en collega’s. Lead single “Break The Chain” gaat vandaag in première, een klassiek Engels popliedje die het midden houdt tussen Pink Floyd’s Meddle en Blur’s Modern Life Is Rubbish.

Jack: “The song always comes from a melody, some vague structure and then maybe a verse and chorus worth of lyrics… but everything we do, be it a guitar part or harmony, is always filtered through the other person.”

De pers over het debuualbum en eerste shows van Ultimate Painting

“sun-kissed psychedelia far out into the stars, landing on an astral plane where Velvet-y drone met Kinks-y melody.”
– Rolling Stone (“50 Best Things We Saw at SXSW 2015”)

“music that’s beautifully constructed…their vocal harmonies and guitar solos are point-perfect.”
– Pitchfork

“Every arrangement is perfect for the melody, and every melody sticks”
– The Guardian

“it’s one of the year’s best collections of guitar-based indie.”
– Entertainment Weekly