Welcome To The Village

Welcome to The Village biedt podium aan Europese scenes.

Nog meer dan voorgaande jaren maakt Welcome to The Village programma samen met vrienden en partners. Nieuw dit jaar is het podium bieden aan bevriende Europese scenes. Het Deense Sound of Aarhus, BE for Music uit België en het Duitse Fuchsbau Festival cureren op het festival bands uit eigen scene. Welcome to The Village vindt van 17 tot 19 juli plaats in Leeuwarden.

‘We geven onze partners veel vrijheid en vertrouwen om delen van ons programma in te vullen. Dat doen we om ons festival inhoudelijk beter vorm te geven en omdat we het programma zien als iets dat van ons allemaal is. De meeste partijen werken vanuit een bepaalde overtuiging en hebben een passie voor muziek. Net als wij, natuurlijk. We laten ons daarom graag inspireren en verrijken door mensen die hun eigen scene bouwen.’, aldus muziekprogrammeur Peter Reen.

Het onafhankelijke Deense online platform Sound Of Aarhus schrijft over talent uit eigen land en komt met reviews, interviews en achtergronden uit het muzikale milieu van Aarhus. Op vrijdag presenteren zij twee acts op podium Grauwe Kat: Captain Casanova en Federal Unicorn.

BE for Music: vier Belgische muziekorganisaties (Poppunt, Court-Circuit, Clubcircuit en Club Plasma) werken voor het eerst samen om muzikanten en expertise uit te wisselen over de taalgrens heen. Op zaterdag nemen zij vier acts mee naar Grauwe Kat: High Hi, Alaska Gold Rush, Piquet en Antilux.

Het Duitse Fuchsbau Festival wordt gerund door een collectief van artiesten en studenten in Hannover. Samen (met het publiek) bouwen ze aan een vrije en actieve kunstscene in eigen stad. Op zondag presenteert Fuchsbau de volgende acts: Foxos, Relaén en The Undun.

Welcome to The Village vindt van 17 tot en met 19 juli 2015 met zo’n 85 acts voor de derde keer plaats in het prachtige gebied de Groene Ster. Onder meer dEUS, Typhoon, Villagers, The Asteroids Galaxy Tour en Orange Goblin komen naar Leeuwarden. De eerste twee edities verkochten uit. Het festival was veel in het nieuws door de aankoop van festivalkoe Janneke, waarmee wordt ingezoomd op een logische voedselketen. De kaarten voor Welcome to The Village 2015 zijn via welcometothevillage.nl te koop. Weekendtickets kosten €85,-, er zijn ook dagkaarten te koop.