Welcome To The Village

Wereldwijde festivalprimeur.

Een groot deel van de festivalbezoeker is naast muziekliefhebber vaak zelf ook muzikant. Een partnership tussen festival Welcome to The Village en online muziekdienst Chordify levert voor die doelgroep een nog niet eerder geboden optie: vanaf nu kan iedereen, behalve kijken en luisteren, ook meespelen met de lineup van Welcome to The Village 2015. Het festival vindt van 17 tot en met 19 juli plaats in Leeuwarden. Op het (meespeelbare) programma dEUS, Typhoon, The Asteroids Galaxy Tour, Villagers en tachtig meer.

Chordify is een internationaal platform dat alle muziek in een handomdraai omzet in akkoorden voor gitaar en piano. De werkwijze is simpel: op de website vullen muzikanten (van alle niveaus) de URL naar muziek op YouTube, Deezer of Soundcloud in, de website doet de rest en presenteert een eenvoudig mee te spelen akkoordenschema. Chordify ontstond in 2013 heeft inmiddels internationaal een enorme following. Vanaf de eerste editie van Welcome to The Village (ook in 2013) trad het platform al op als mediapartner van het festival.

Met deze pilot gaat de samenwerking een stap verder en krijgt het festivalpubliek een nog niet eerder aangeboden optie: meespelen met de lineup van Welcome to The Village. Met deze pilot is Welcome to The Village wereldwijd het eerste festival dat naast gewoon audio en video, ook de akkoorden bij de lineup toont.

Welcome to The Village vindt van 17 tot en met 19 juli 2015 met zo’n 85 acts voor de derde keer plaats in het prachtige gebied de Groene Ster. Onder meer dEUS, Typhoon, Villagers, The Asteroids Galaxy Tour en Orange Goblin komen naar Leeuwarden. De eerste twee edities verkochten uit. Het festival was veel in het nieuws door de aankoop van festivalkoe Janneke, waarmee wordt ingezoomd op een logische voedselketen. De kaarten voor Welcome to The Village 2015 zijn via welcometothevillage.nl te koop. Weekendtickets kosten €85,-, er zijn ook nog beperkt dagkaarten te koop.