Balthazar

Belgische indierockband op clubtour.

Dit najaar komt de Belgische indierock band Balthazar terug voor een headline clubtour door Nederland. De tour start op 30 oktober in Tilburg, en doet daarna ook Maastricht, Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Haarlem en Utrecht aan. De kaartverkoop voor deze concerten start aanstaande zaterdag om 10:00 uur.

In 2010 debuteerde de band Balthazar met het album Applause en volgden er optredens op grote festivals als Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop. Twee jaar later verscheen het succesvolle tweede album Rats, welke meteen bovenaan de Vlaamse hitlijsten stond. Beide albums werden op de Music Industry Awards bekroond met de prijs voor Beste Album. Singles als Do Not Claim Them Anymore en The Oldest of Sisters zorgden voor steeds meer bekendheid, wat leidde tot een hele reeks uitverkochte shows in Europa. Daarnaast stond de band in het voorprogramma van de Europese tour van de Editors in het najaar van 2013.

Eerder dit jaar bracht Balthazar hun derde studioalbum Thin Walls uit met onder andere de hits Then What en Bunker. De unieke sound van de band komt, door de verfijnde en groovy elementen, op Thin Walls nog meer tot zijn recht. Na een uitverkochte Melkweg in mei staan ze komend weekend op Lowlands en keert het vijftal in het najaar terug voor shows in 013, Muziekgieterij, Annabel, Doornroosje, De Oosterpoort, Patronaat en TivoliVredenburg. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10:00 uur via de zalen.

3voor12 presents Balthazar

Vrijdag 30 oktober 2015 | 013 – Tilburg
Zondag 1 november 2015 | Muziekgieterij –  Maastricht
Dinsdag 3 november 2015 | Annabel – Rotterdam
Woensdag 4 november 2015 | Doornroosje – Nijmegen
Zondag 6 december 2015 | De Oosterpoort – Groningen
Maandag 7 december 2015 | Patronaat – Haarlem
Dinsdag 8 december 2015 | TivoliVredenburg – Utrecht

Meer info over deze tour vind je op de websites van de zalen.