BOY

Duo komt met nieuw album.

Het is alweer tien jaar geleden dat Valeska Steiner en Sonja Glass elkaar ontmoetten en BOY ontstond. Het debuutalbum Mutual Friends uit 2011 werd goed ontvangen en sindsdien heeft het duo tienduizenden albums verkocht, over de hele wereld optredens gegeven en verschillende awards gewonnen. Het afgelopen jaar heeft BOY zich teruggetrokken en gefocust op het schrijven van tijdloze, artistieke en gestroomlijnde nummers. Het resultaat is het nieuwe album We Were Here dat op 16 oktober op Groenland Records verschijnt.

Het bescheiden, maar verleidelijke imago van Steiner en Glass is kenmerkend voor de muziek op het nieuwe album. We Were Here laat zich beluisteren als een krachtige bundeling van prachtige melodieën vol speelse sierlijkheid die perfect in balans zijn en getuigen van groot vakmanschap. De werkwijze van BOY is nagenoeg onveranderd gebleven. Sonja schrijft de muziek, Valeska voegt daar tekst en melodie aan toe en samen voltooien ze de nummers. We Were Here is geproduceerd door Philipp Steinke, die ook het debuut produceerde.

Op We Were Here horen we de kenmerkende ingetogen gitaarpartijen van BOY, maar is ook een duidelijke muzikale ontwikkeling hoorbaar. Glass licht toe: “We want to develop, to create something which was one step further, but still in our direction.“  De aanschaf van een Juno synthesizer heeft de aanzet gegeven tot de gewenste ontwikkeling. Glass: “That became my muse, otherwise we used almost the same instruments, but somehow made them sound different.”

Glass heeft de gave om door een subtiele verandering in het akkoordschema een nummer een geweldige emotionele lading mee te geven, de directe en passievolle teksten van Steiner sluiten daar naadloos bij aan.

Bekijk hier de albumteaser:  https://www.youtube.com/watch?v=lN9awOYEczk

BOY speelt op donderdag 22 oktober live in de Sugarfactory in Amsterdam.