Family Fields

Festival creëert festivalgevoel voor het hele gezin

Het bezoeken van een festival is voor steeds meer mensen een populaire vrijetijdsbesteding. Maar op veel reguliere festivals zijn amper voorzieningen voor kinderen, terwijl op kinderfestivals het vertier voor volwassenen dan weer beperkt is. Op zondag 6 september presenteert het festival Misty Fields de gezinsdag Family Fields. Op het programma staan activiteiten en bands voor het hele gezin, zodat jong en oud sámen het echte festivalgevoel kunnen ervaren.

Activiteiten voor kinderen
Ravotten in het zand of verstoppertje spelen achter de bomen, de bosrijke festivallocatie van Family Fields vormt voor kinderen al een ware speeltuin op zich. Maar kleine kinderen kunnen hun energie ook kwijt op het springkussen, terwijl oudere kinderen onder begeleiding een uitdagend klimparcours volgen. Er is een Twister XXL en kinderen kunnen aanschuiven bij diverse creatieve workshops, zoals armbandjes maken of breien. En Family Fields maakt mogelijk waar veel kinderen van dromen, maar wat van papa nooit mag: tekenen op een echte auto!

Aansprekende bands
Op het hoofdpodium treden enkele vermaarde roots-, blues- en folkbands op. Speciale aandacht verdienen Adam Lopez & His Rhythm Review en The Deslondes uit de Verenigde Staten. De bands spelen traditionele blues en country uit lang vervlogen tijden. Waarmee ze oma’s en mama’s de gelegenheid bieden om de populairste danspasjes van toen te tonen aan hun (klein)kinderen.

Picknickweide
Dit jaar is er een heuse picknickweide aan de festivallocatie toegevoegd. Bezoekers kunnen in deze oase van rust neerstrijken en samen picknicken (goedgevulde manden te koop op locatie) of gewoon genieten van het uitzicht met de lome klanken van de dj’s van ‘Insein Radio’ op de achtergrond.

Nog veel meer
Daarnaast worden er documentaires vertoond in de knusse boscinema, rijden de theaterdames van Pop Up Pizza met hun bezorgscootertje rond en mogen alle kinderen een lekkernij ophalen bij Knibbel Knabbel Fornuisje. Kijk voor alle info op www.mistyfields.com onder ‘Family Fields’.

Kaartverkoop
Tickets voor Family Fields zijn verkrijgbaar via www.mistyfields.com en de verkoopadressen in Someren (Bruna), Asten (Primera en VVV) en Asten-Heusden (Spar Maas). Een ticket kost € 5,-, kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,-.

Misty Fields
Family Fields is onderdeel van Misty Fields, een intiem driedaags ontdekfestival dat een spannende line-up van nationale en internationale acts combineert met goed en lekker eten op een bosrijke locatie. Naast nieuwe muziek presenteert het festival ook beeldende kunst, documentaires en theater. Misty Fields vindt plaats van vrijdag 5 t/m zondag 6 september in natuurgebied De Groote Peel, net buiten de dorpskern van Asten-Heusden en op 20 autominuten van Eindhoven. Kijk voor alle info op www.mistyfields.com.

Family Fields wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Rabobank Peelland Zuid.

Family Fields
6 september 2015
11:00 – 20:00 uur (workshops 12:00 – 16:00 uur)
Natuurgebied De Groote Peel, Asten-Heusden
entree: € 5,- (kinderen t/m 12 jaar € 2,-)