Joe Bonamassa

Joe Bonamassa neemt een hap uit de ‘Big Apple’ met  “Live At Radio City Music Hall”.

In januari van dit jaar speelde Joe Bonamassa twee uitverkochte shows in het legendarische Radio City Music Hall in New York. Als geboren New Yorker was dat een lang gekoesterde wens die uitkwam. Op 2 oktober komt deze show van 75 minuten uit op CD/DVD en CD/Blu-Ray, aangevuld met verschillende documentaires, overig live materiaal en een exclusief boekje. Ook staan er twee nieuwe songs en negen nooit eerder live opgenomen tracks op.

Bonamassa was zeer vereerd om te mogen spelen in een zaal waar al zoveel legendes hem voorgingen. Zo speelden grote entertainers als Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Linda Ronstadt, Liberace, Sammy Davis, Jr., Ray Charles en BB King er al, maar ook Bette Midler, Stevie Wonder, Tony Bennett, Billy Crystal, The Eurythmics, Barry Manilow, Liza Minnelli, Sting en nog vele anderen. “I am extremely honored by a lot of things in my career, but honestly, as a born New Yorker, getting the opportunity to play the world’s premier concert theater will always be something I look back on and cherish. Thank you to the ten thousand people that came out over those two nights. It was a great honor,” aldus Bonamassa.

Met deze shows in de Radio City Music Hall rondde Bonamassa de half akoestische / half elektrische tour af die hem het afgelopen anderhalf jaar de wereld rond bracht. De eerste set speelt Bonamassa met de akoestisch band “The Huckleberries”, bekend van de nummer 1 Billboard CD/DVD An Acoustic Evening At The Vienna Opera House, bestaand uit de Ierse violist Gerry O’Connor, nyckelharpa en mandola speler Mats Wester, toetsenist Reese Wynans en slagwerker Lenny Castro. Voor het tweede deel gaan de versterkers open en speelt hij met zijn gebruikelijke live band, bestaande uit bassist Carmine Rojas, toetsenist Reese Wynans, drummer Tal Bergman, trompettist Lee Thornburg, trombonist Nick Lane, and saxofonist Paulie Cerra.