Metric

Zesde studioalbum ‘Pagans in Vegas’  verschijnt in september.

De Canadese electro/indierock band Metric kondigde onlangs aan dat op 18 september het zesde studioalbum ‘Pagans in Vegas’ verschijnt. Vooruitlopend hierop komt de single ‘The Shade’ uit. De bijbehorende video is exclusief onthuld door het toonaangevende muziekblad Rolling Stone. De video is hier te zien en kan worden gedeeld op YouTube.

2014 stond in het teken van het schrijven van nieuw materiaal, nadat in 2012 het album ‘Synthetica’ verscheen. Gitarist/producer James Shaw dook in Canada zijn eigen studio in om zich te storten op het elektronische geluid, terwijl frontvrouw Emily Haines vanuit Nicaragua en Spanje de akoestische instrumenten voor haar rekening nam. Dit proces leverde een ongekende hoeveelheid composities op, die uiteindelijk in twee verschillende muzikale perspectieven konden worden verdeeld.
Om recht te doen aan dit onderscheid, is besloten de nieuwe verzameling songs als twee releases uit te brengen. Het meer elektronische en dansbare ‘Pagans in Vegas’ is het eerste deel van twee albums. Het tweede deel, wat juist een tegenovergesteld geluid zal laten horen, wordt begin 2016 verwacht.
Op ‘Pagans in Vegas’ heeft Metric zich laten inspireren door het geluid van Depeche Mode, New Order, The Cure en Underworld, maar ook op de sound van Kraftwerk. James Shaw zegt hierover: “The songs that made it onto Pagans in Vegas weren’t written with an overarching concept in mind. With this record we were making music for the joy of it…we tried to be as bold as possible. All we want is to feel like all we got didn’t cost us everything, even if we never win.”

‘Pagans in Vegas’ wordt via de band’s eigen label MMI uitgebracht, en is beschikbaar voor pre-order op iTunes met instand download van de tracks ‘Cascades’, ‘The Shade’ en ‘Too Bad, So Sad’. Fysieke en digitale pre-order pakketten, waaronder ook verschillende exclusieve en gesigneerde items, zijn te koop op de website van band. Tevens is er een gelimiteerde uitgave van ‘The Shade EP’ met daarop de eerder genoemde songs inclusief de bonustrack ‘Office Towers Escalate’.
Onlangs lanceerde Metric ‘The Pagan Portal’, een gratis app die de gebruiker voorafgaand aan de album release exclusief toegang geeft tot het nieuwe materiaal, voordat dit elders verkrijgbaar is. Behalve muziek worden zij ook op de hoogte gehouden van pre-sale tickets, wedstrijden, kortingen, enz.. De app, hier te downloaden, is geschikt voor IOS/Apple en Android platforms.
Metric, dat naast frontvrouw Emily Haines en gitarist James Shaw verder bestaat uit drummer/percussionist Joules Schott Key en bassist Joshua Winstead, heeft wereldwijd al miljoenen platen verkocht. In 2009 waren de Canadezen de eerste band in de geschiedenis die een Top 20 hit op de Amerikaanse commerciële radio scoorde zonder de ondersteuning van een platenmaatschappij.
Eerder wonnen ze ook verschillende JUNO Awards, waaronder twee in de categorie Album of the Year, een voor Artist of the Year en een voor Producer of the Year. De muziek van Metric is ook terug te horen in een aantal grote TV series zoals in ´Grey´s Anatomy´, ´CSI´, ´Vampire Diaries´ en ´House´. Ook schreven ze muziek voor enkele Hollywood films zoals ´Scott Pilgrim vs The World´, ´Cosmopolis´ en ´The Twilight Saga: Eclipse´.
Metric heeft als special guest van Imagine Dragons recent hun Amerikaanse zomertour afgerond, en zal na verschillende festivaloptredens in oktober de oversteek naar Europa maken. Op 20 oktober is de band uit Toronto te zien in Paradiso. De kaartverkoop voor deze show is al gestart. Kaarten zijn direct te bestellen via deze link.
Meer informatie over Metric is te vinden op ilovemetric.com.