Nick en Simon

Duo maakt eerste interactieve videoclip bij nieuwe single  ‘Open Je Hart’.

Recent ging de nieuwe single ‘Open Je Hart’ van Nick & Simon, afkomstig van het nog te verschijnen album ‘Open’, in release. Binnen een paar uur stond ‘Open Je Hart’ op #1 in de iTunes Top 100. De bijbehorende clip is innovatief vanwege de interactieve functionaliteit. De kijker bepaalt zelf welke verhaallijn hij / zij volgt door gebruik te maken van de ‘O’ –toets op het toetsenbord. Niet eerder maakte een Nederlandse artiest gebruik van deze techniek in een videoclip.

In de single ‘Open je Hart’ is te horen dat Nick & Simon een sterke muzikale ontwikkeling hebben doorgemaakt sinds het vorige studio-album ‘Sterker’ (2012). Het complete nieuwe album ‘Open’ gaat op 18 september in release en wordt op vrijdag 2 oktober voor het eerst live gepresenteerd in de uitverkochte Rock- en Poptempel Paradiso (Amsterdam). De release gaat tevens gepaard met een opvallende kunstexpositie in Museum de Fundatie (Zwolle) en met het verschijnen van een eenmalige uitgave van het ‘Nick & Simon’ magazine.

Op 19 december staat de muzikale kerstshow ‘Christmas With Nick & Simon – I’m Dreaming Of A White Christmas’ in de Rotterdamse Ahoy op de planning. Wegens groot succes werd besloten om een tweede en derde kerstconcert te organiseren op zondag 20 december (avond en matinee). De twee concerten op de zondag waren binnen enkele dagen uitverkocht; er zijn nog wel enkele kaarten beschikbaar voor de show op zaterdag 19 december. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Nationale Theater Kassa.

‘Open Je Hart’ is alleen digitaal als single beschikbaar via iTunes en streaming te beluisteren op Apple Music en Spotify.

De clip is interactief te bekijken op: www.nickensimon.nl