Tame Impala

Multitalent op 29 januari naar Heineken Music Hall.

Op vrijdag 29 januari 2016 komt Tame Impala voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop hiervoor start woensdag 26 augustus om 10:00 uur.

Muzikaal en creatief epicentrum van Tame Impala is schrijver, producer, muzikant en multitalent Kevin Parker. Hoewel live zijn band uit vijf personen bestaat, is dit in de studio anders. Parker is zelf verantwoordelijk voor de muziek, de zangpartijen en het opnameproces.

Na debuutalbum Innerspeaker uit 2010 was het vervolgalbum Lonerism uit 2012 dat de echte doorbraak betekende, mede door de bescheiden (indie)hitsingle Elephant. Dit album leverde zelfs een Grammy Awars-nominatie op voor “Best Alternative Music Album”.

Vorige maand bracht Tame Impala het derde album, Currents, uit. Met singles als I’m A Man en The Less I Know The Better wordt een nog groter publiek bereikt. Laatstgenoemde single werd zelfs tot megahit op 3FM gekroond.

Afgelopen weekend vond de 23e editie van Lowlands plaats. Eén van de onbetwiste hoogtepunten was de sfeervolle, psychedelische show van Tame Impala op zondag. De verwachtingen waren hooggespannen, en de band uit Perth, Australië maakte het meer dan waar.

Zo zegt 3voor12 over de Tame Impala show op Lowlands:

Niet alleen zijn de nieuwe songs uiterst geschikt om op te dansen, de band weet ook de perfecte ‘oude’ nummers te kiezen om de set mee aan te vullen. Tijdens het groovy ‘The Moment’ geeft het publiek zich gewonnen, oude rocker ‘Elephant’ houdt het feestje moeiteloos aan de gang. Ook ‘Why Won’t You Make Up Your Mind?’ en ‘Alter Ego’ van InnerSpeaker blijken er naadloos tussen te passen. Tame Impala lost de hoge verwachtingen volledig in: de band spat tegenwoordig van het podium af.

 

3FM Presents

Tame Impala + support

Vrijdag 29 januari 2016 | Heineken Music Hall – Amsterdam | Aanvang: 20:00 uur | Entree: €34

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/tameimpala

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).