Vinny Fazzari

Singer-songwriter en multi-instrumentalist brengt langverwachte debuutalbum uit.

Met een Award op zak voor Best International Solo Artist (Los Angeles Music Awards, 2006), jarenlang te hebben gespeeld in allerlei bands en in zijn eigen studio te hebben gewerkt als producer en engineer, met onder andere Bob Dylan en Earth, Wind & Fire, werd het tijd zijn eigen nummers vast te leggen. Aan zijn debuutalbum werkten onder meer Chris Chaney (Alanis Morissette, Jane’s Addiction) en Robin Dimaggio (Dr. Dre, Janet Jackson) mee. Vinny presenteert LIVE LIFE LONG ook in Nederland in september.

Bekijk hier de videoclip van de single ‘Hold me close tonight’:

Over VINNY FAZZARI

Vinny groeit op in de USA op een eiland voor de kust van Californië, Catalina Island, in een klein stadje genaamd Avalon. Op zijn vierde begint hij met drummen, om al snel daarna ook de gitaar op te pakken. Op zijn negende speelt hij in een rockband, op zijn veertiende heeft hij een vaste gig in een club voor 21+. Na de middelbare school heeft Vinny het wel gehad met het eiland en vertrekt naar Venice Beach. Na vele optredens in allerlei clubs, waaronder The Viper Room van acteur Johnny Depp, opent hij zijn eigen studio in Santa Monica om zich toe te leggen op zijn vaardigheden als producer en engineer. Artiesten als Bob Dylan en Earth, Wind & Fire weten hem te vinden. Uiteindelijk mist Vinny het spelen voor live publiek, verkoopt zijn studio en vertrekt naar Europa. Hij gebruikt Amsterdam als uitvalbasis voor optredens in onder meer Duitsland, Italie en Spanje. In Amsterdam ontmoet Vinny veel muzikanten, waaronder Ivo Severijns en Gus Genser (Herman Brood’s Wild Romance) en John Hayes (Mother’s Finest) met wie hij een band opricht en veel clubs en festivals aandoet. In 2006 wordt Vinny genomineerd als Best International Solo Artist (Los Angeles Music Awards) en hij wint. Dit doet hem besluiten een eigen album, met zijn eigen nummers, uit te willen brengen. Als vervolgens zijn moeder ernstig ziek wordt besluit hij terug te keren naar Amerika. Door de verzorging van zijn moeder duurt de realisatie van zijn debuutalbum langer dan verwacht, maar in september 2015 is het eindelijk zover en ziet LIVE LIFE LONG het levenslicht.

Over LIVE LIFE LONG

Alle nummers op LIVE LIFE LONG zijn door Vinny zelf geschreven. Naast de zang nam hij tevens bij een aantal songs de gitaar, basgitaar, toetsen, marimba en percussie voor zijn rekening. Daarnaast leverden onder meer Chris Chaney (Alanis Morissette, Jane’s Addiction) en Robin Dimaggio (Dr. Dre, Janet Jackson) een bijdrage.

Vinny over zijn debuutalbum: “Toen ik begon te werken aan het album wilde ik op een bepaalde manier een thema album ‘oude stijl’ maken. Dat alle songs op een hele prettige manier met elkaar samensmelten. Dit was het startpunt van waaruit ik op pad ging.”

De rode draad op LIVE LIFE LONG is Vinny’s positieve levenshouding waarin liefde in welke vorm dan ook een hoofdrol speelt.

”Leven is liefde en leren.”

LIVE

12 september 2015 Blaauwhooft, Amsterdam

18 september 2015 Het Perron, Amsterdam