Appelpop 2015

Geslaagd festival met klinkende namen.

Op de in totaal drie podia werden er dit weekend tijdens Appelpop geslaagde shows weggegeven door onder andere Anouk, Kensington, Jett Rebel, Mr. Polska, La Pegatina, Yellow Claw en John Coffey. Met een bezoekersaantal van 125.ooo kan er wederom van een goed bezochte editie gesproken worden. Op vrijdag zorgde onder andere het mooie weer voor veel bezoekers opde eerste festivaldag. Met Dio als opener in de tent, Yellow Claw knallend op het Go-Tan podium en Moke als overtuigende afsluiter van het McBlossom podium, was het een diverse en geslaagde avond. Anouk sloot de vrijdag waardig af met een overweldigend optreden op het hoofdpodium.

Zaterdag begon zonnig met Douwe Bob op het hoofdpodium en lokaal jong talent op het McBlossom podium. Met Birth of Joy als goede invaller voor Rondé, reggae van Kenny B., pop van Causes en stevige punkrock van John Coffey was er weer een breed en gebalanceerd programma op de drie verschillende podia te zien. Ook was er met The Brahms nieuw en veelbelovend talent te vinden naast de oud gedienden van de 15 jaar bestaande band Racoon. Kensington heeft met hun terugkomst naar de Waalkade groots uitgepakt met een flinke dosis vuur waarbij hun vele hits massaal werden meegezongen. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, de 25e jubileum editie! Stichting Muziekstad.

Tiel is trots al bijna 25 jaar lang een gratis, zeer toegankelijk en gezellig festival neer te zetten. Wat ooit begon op een plein waar vooral lokale bandjes optraden, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste gratis festival in zijn soort. Zeker iets om trots op te mogen zijn. Met de 25e editie op 9 en 10 september 2016 zal dit zeker weer groots gevierd gaan worden!

Fotografie: Hans Kreutzer