Armin van Buuren

Dj en producer kondigt nieuw artiestenalbum ‘Embrace’ aan.

Armin van Buuren’s zesde artiestenalbum is in aantocht. Nog geen tweeënhalf jaar na ‘Intense’ komt de wereldberoemde dj en producer met een nieuw studioalbum op de proppen. ‘Embrace’, zoals het album heet, wordt op 29 oktober van dit jaar uitgebracht via platenlabel Armada Music. De bijbehorende cover is gemaakt door de wereldberoemde fotograaf Anton Corbijn.

Door de jaren heen werkte Corbijn samen met een enorm scala aan muzikale en culturele iconen. Onder hen zijn grote namen als Frank Sinatra, Keith Richards, U2, Depeche Mode, David Bowie, Robert De Niro, Kate Moss en Clint Eastwood.

Armin van Buuren: Na ‘76’, ‘Shivers’, ‘Imagine’, ‘Mirage’ en ‘Intense’ kwam ik voor de titel van mijn nieuwe album weer uit op één woord: ‘Embrace’. ‘Embrace’ staat voor het omarmen van verschillende soorten instrumenten en geluiden als toevoeging op mijn huidige sound. Ik hoop dat mijn fans ook dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière zullen toejuichen, zoals ze tot nu toe altijd al gedaan hebben. Daarnaast ben ik ontzettend blij met de foto’s van Anton. Het was een eer om met hem te mogen werken en ik ben trots op het resultaat!

Anton Corbijn: “Ik heb Armin gefotografeerd met het idee om de indruk die het publiek van hem en zijn creaties heeft ietwat te veranderen. Het is zo’n aardige gozer, dus ik probeerde hem visueel juist een wat donkerdere kant op te sturen door een stel beelden te maken met een mengsel van referenties aan Sergeant Pepper en Mad Max. We waren gewoon speels bezig eigenlijk. Dat leek mij de juiste toon voor een veelzijdige dj die gek is op muziek en de hele wereld rondreist.”

De eerste single van ‘Embrace’, ‘Another You’ feat. Mr. Probz, is inmiddels meer dan veertig miljoen keer gestreamd. De music video van de single is daarnaast meer dan 5 miljoen keer bekeken op Youtube.

Foto: Harold Versteeg