Half Way Station

Band komt met tweede album en gaat op tour.

Met internationale releaseparty’s en showcases op Reeperbahn, presenteert de indieband Half Way Station haar tweede album ‘DODO’. In Nederland wordt het album op 10 oktober gepresenteerd in Rotown te Rotterdam

‘DODO’ is de opvolger van het debuutalbum ‘Moonshine’ dat uitkwam op Excelsior Recordings in 2012.

Dank zij hun spannende en dynamische shows is de band erin geslaagd om een uitstekende live reputatie te krijgen. Overal waar ze staan krijgen ze lovende recensies. Zo wonnen ze begin dit jaar de ‘Grand Prix du Jury’ competitie van het Festival Génération Réservoir in Parijs. Half Way Station is daar erg populair oa. vanwege hun eigenzinnige aanpak.

Half Way Station betekent het geluid van elektrische gitaren, flink rockende drums, psychedelische synth-drones in combinatie met intens dromerige zang. Half Way Station laat zich inspireren door hypnotiserende bluesrock, zoals we die kennen van culthelden The Jack Wood, SQÜRL, Tinariwen of de klassiekers van The Doors. Tel daar de invloeden uit de donkere folk bij nog op, zoals Fever Ray, Wovenhand, Yasmine Hamdan en Sigur Ros, en dan heb je ongeveer het eigenzinnige van Half Way Station.

De band stond dit jaar al op Motel Mozaique,Metropolis Festival en het Oerol Festival in Terschelling. Daarnaast zal de band ook te zien zijn tijdens de POPronde 2015. In 2012 stond de band al in de finale van de Grote Prijs van Nederland, speelden ze op het afscheid van koningin Beatrix in de Rotterdamse Schouwburg en zo kunnen we nog vele wapenfeiten opsommen waarom deze band op de vooravond van een grote doorbraak staat

Live:
4/9  – flözK, Werne (DE)
11/9 – Vis a Vis, Almere
16/9 – Club Le Reservoir, Parijs (FR) Releaseparty DODO
17/9 – Popronde, Nijmegen
19/9 – Quite Quite, Leiden
24/9 – Reeperbahn Festival, Hamburg (DE)
25/9 – Reeperbahn Festival, Hamburg (DE)
26/9 – Popronde, Deventer
2/10 – Popronde, Den Bosch
10/10 – Rotown, Rotterdam Releaseparty DODO
21/10 – Cabron, Antwerpen (BE) Releaseparty DODO