Hans Dulfer

Muzikant ontvangt ArenA Jazz Award.

Zondag 6 september zal Hans Dulfer, tijdens het Amsterdam Jazz Festival, de ArenA Jazz Award uitgereikt krijgen. Zijn dochter, de saxofoniste Candy Dulfer, overhandigt hem de prijs. De 75-jarige muzikant krijgt deze lifetime achievement award voor zijn succesvolle nationale en internationale carrière. ‘Hans Dulfer heeft ontzettend veel voor de muziekwereld, en met name voor de jazz, betekend,’ zegt organisator Hendrik Jan de Mari. ‘Niemand anders verdient deze prijs meer.’

Al eerder maakte de organisatie bekend dat het Amsterdamse Jazz Festival in het teken van Hans Dulfer zou staan. Om de levende jazzlegende te eren presenteert de organisatie a.s. zondag een selectie aan artiesten onder de naam ‘Dulfers Choice’, waaronder Candy Dulfer, Ntyam Rosie, Sherry Dyanne, Licks & Brains, Joseph Bowie, New Cool Collective, de Frans-Kamoeroenese Manu Dibango en de Deeldeliers en Trijntje Oosterhuis treedt voor de gelegenheid op met het Ruud Jacobs trio. Uiteraard treedt Hans Dulfer, die tevens zijn zestig jarig jubileum viert, ook op.

Het is de derde keer dat het Amsterdam Jazz Festival de ArenA Jazz Award uitreikt. Eerder mochten trompettist Ack van Rooijen (2014) en pianist Karel Boehlee (2013) de prijs in ontvangst nemen.

Het Amsterdam Jazz Festival onderscheidt zich doordat de fans op plekken mogen komen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Door artiesten op te laten treden in de sfeervolle zalen van de Amsterdam ArenA wordt er een intieme ambiance gecreëerd waardoor je als bezoeker de artiest bijna letterlijk kan aanraken.

Algemene informatie

Het Amsterdam Jazz Festival vindt zondag 6 september 2015 plaats van 14.00 tot 20.00 uur in het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA. Meer informatie kunt u vinden op www.amsterdamjazzfestival.info