Luke Sital-Singh

Britse singer-songwriter komt met een nieuwe EP.

De geprezen Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh komt op 25 september uit met nieuw studiomateriaal. De opvolger van zijn met open armen ontvangen debuut ‘The Fire Indeed’ uit 2014 heeft de titel ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’ meegekregen en telt een viertal schitterende en oorstrelende tracks. De EP wordt uitgebracht op 10″ vinyl en zal ook digitaal beschikbaar zijn (via Raygun/NEWS).

Lead track van de EP is het prachtige en intense ‘Still’ die meteen als ‘Hottest Record In The World’ door de BBC is opgepikt en wordt ondersteund. Sinds afgelopen week komt de single ook op 3FM voorbij. ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’ weet de toehoorder diep te raken, zowel in tekst als melodie, maar vooral ook dankzij de uitzonderlijke stem van Sital-Singh die mooi, teder en indrukwekkend klinkt.

De Britse pers over Sital-Singh:

“Astonishing… The voice. That’s the thing. A cracked, vulnerable sound rising in strength during the verse and soaring in the chorus… full of anger and hope, passion and beauty.” The Telegraph

“This tremulous-voiced troubadour could be a British Bon Iver, destined to take folk traditions in unexpected directions.” The Guardian

“It’s his song writing, the layered harmonies and trembling vocals – that make him stand out.” The Independent

“Utterly intoxicating” The Line of Best Fit

Sital-Singh laat voor het eerst van zich horen in 2012 met de ‘Fail For You EP’. Deze en de twee daaropvolgende EP’s leveren hem al de nodige naamsbekendheid op. Slechts een jaar later weet de Brit al tot het grote publiek door te breken. Het album ‘The Fire Inside’ ontvangt lovende reacties en de singles ‘Nothing Stays The Same’ en ‘Greatest Lovers’ krijgen veel speelbeurten op de radio, ook in Nederland. De BBC tipt hem datzelfde jaar bovendien als opkomend talent in de ‘BBC Sound of 2014’ lijst.

Behalve in Engeland, krijgt Sital-Singh ook buiten de landsgrenzen snel voet aan de grond, waaronder ook in ons land. Hij is sinds 2013 o.a. te zien geweest op Eurosonic, Lowlands, Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Paradiso. Begin dit jaar deed hij ook nog een korte clubtour die hem naar Patronaat, Hedon en Ekko bracht.

Meer informatie is te vinden op lukesitalsingh.com.