Rae Sremmurd

Hiphop duo komt terug naar Nederland.

Na een fantastisch optreden gisteravond op Encore Festival in Amsterdam komt Rae Sremmurd later dit jaar terug naar Nederland. Het hiphop-duo doet op woensdag 9 december de Melkweg aan en een dag later de Effenaar. De mannen scoorden eerder dit jaar dikke hits met ‘No Flex Zone’ en ‘No Type’. Kaarten voor de shows zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 2 september.

“I’ve been living life like I lived twice”, een gewaagde uitspraak voor twee jongens die nog maar net in de twintig zijn, maar een zeer terechte. Broers Khalif ‘Swae Lee’ Brown en Aaquil ‘Slim Jimmy’ Brown samen beter bekend als Rae Sremmurd hebben een moeilijke jeugd achter zich gelaten en zijn inmiddels uitgegroeid tot vaandeldragers van een nieuwe lichting rappers die niet alleen buiten de bekende lijntjes kleuren, maar het liefst nog spikkels, macaroni en lijm erover heen plakken.

Al op jonge leeftijd is het duo al bezig met rappen en dat wordt opgemerkt door producer P-Nazty die op zijn beurt Mike WiLL Made It inlicht. De superproducer is verantwoordelijk voor hits van onder andere Kanye West, Jay-Z, 2 Chainz en Rihanna en voelt meteen dat het met Rae Sremmurd goed zit. “Toen ik ze leerde kennen, hadden ze real dope energie over zich heen. Ons team heeft ze opgesloten in de studio, samen een fantastische tijd gehad en daar is iets geweldigs uitgekomen. Ze hebben een glansrijke toekomst.” Profetische woorden, want succes oogst Rae Sremmurd meteen. Debuutsingle ‘No Flex Zone’ komt gelijk de Billboard Top 40 binnen en opvolger ‘No Type’ piekte op plaats 16.

Dé buzzende rap-act

“Voor liefhebbers van party straathiphop is Rae Sremmurd absoluut het te kloppen team”, concludeerde 3voor12 naar aanleiding van hun optreden op SXSW dit jaar. En de hits leverden broertjes ook al optreden op bij diverse late night talkshows van onder andere Conan O’Brien en Jimmy Fallon. Daar valt al meteen op wat het duo zo onweerstaanbaar maakt: twee jongens die met alle plezier van de wereld optreden en dat werkt aanstekelijk. De surrealistische beats en geautotunede vocalen zijn verfrissend en het is fijn om ook eens een act te hebben die zichzelf niet al te serieus neemt, maar ook geen platte party rappers zijn. Knotsgekke muziek die garant staat voor een knotsgekke show.