Christine and The Queens

Franse zangeres en haar wervelende team pakken Melkweg in.

Franse pop wordt steeds populairder. Kijk maar naar Stromae die alle hitlijsten bestormt. Christine and the Queens is de volgende in de rij. In eigen land timmert ze sinds 2012 aan de weg, maar wij leren haar nu pas echt kennen. Haar single ‘Christine’ werd afgelopen tijd veelvuldig op de radio gedraaid en ze stond dit jaar ook op Lowlands.¬†Haar eigenzinnige freakpop is een mix van elektronica, chansons, moderne dans, theater, vleugjes Michael Jackson en odes aan travestie en pansexualiteit. Een beetje vreemd, dus, maar heel lekker! Lorde, Madonna en Mark Ronson zijn alvast fan en iedereen die haar unieke show ziet wordt dat ook. Melkweg was in ieder geval helemaal in de ban van de charismatische Francaise en haar spetterende show.

Fotografie: Esmee Burgersdijk