Festyland

Zonnige en geslaagde afsluiter van het festivalseizoen.

De organisatie kijkt terug op een enorm geslaagde en zonnige afsluiting van het festivalseizoen. Dit jaar kwamen 28.000 bezoekers af op de achtste editie van FestyLand, waarvan 1.800 festivalgangers op camping Hemel te Rijk verbleven.

Op het festivalterrein, gelegen aan het water, konden de bezoekers naast de vertrouwde Jupiler Live Stage en Dance Palace genieten van de nieuwe area Planet Love, de goede muziek, het mooie uitzicht over het water en de fijne sfeer. In de Rosso Rocco kwamen de rockers goed aan hun trekken en als de bezoeker zin had om lekker te chillen was je bij Boomshakalak Soundsystem aan het juiste adres. Het nieuwe buitenterras bij de EetertainTent, diverse ambachtelijke foodstands en theatraal vermaak over het gehele terrein maakte de festivalbeleving compleet.

Het leverde een reeks aan onvergetelijke hoogtepunten op zoals publiekstrekker Guus Meeuwis & Band, die het publiek in de afgeladen volle Live Stage van begin tot eind wist te boeien. Kraantje Pappie liet dezelfde stage een dag eerder al uit z’n voegen barsten. De uit Californië afkomstige Andy Frasco liet een doorgedraaide menigte in de PulFiction uit hun dak gaan met een energieke show. De organisatie laat deze Amerikaanse artiest volgend jaar wederom invliegen en daarmee is de eerste naam voor 2016 bevestigd! DBSTF en Firebeatz brachten de fraai gedecoreerde Dance Palace in extase terwijl aanstormend talent Moksi en uitpuilende Spektakulair van de dikste beats voorzag. In de Rosso Rocco rockten Poor John, The Wetnecks en Free Beer, terwijl de FestyLand Acoustic een aantal zeer bijzondere en intieme optredens van onder andere Baby Blue, Rex Pharao en Trikosis voorschotelde. Groot feest was het bij BZB, The Darkraver, Domien Verschuuren en Vader Abraham. Verder zorgde Beat The Stones voor een van de hoogtepunten van FestyLand. Op een prachtige locatie dat tot in de puntjes was voorzien van sfeervolle tenten, podia en entourage, beleefden de festivalbezoekers een grootse ervaring in een intieme setting.

Op de website en social media kanalen van FestyLand verschijnt binnenkort de officiële aftermovie van het festival. Omroep Brabant zendt op zondag 25 oktober een mooie sfeerreportage uit van dé afsluiting van hét festivalseizoen. @Festyland

Fotografie: Rob Herstel