Jelka van Houten

Zangeres beleeft bijzonder albumdebuut.

Op 26 oktober presenteerde zangeres/actrice Jelka van Houten haar debuutalbum in een volle Melkweg.  Een spannend moment voor de zangeres van een plaat die meer dan vijf jaar in de maak was. Jelka zette een overtuigend optreden neer, in aanwezigheid van vakgenoten, familie en fans. Het was een belangrijke stap en tijdens de eerste minuten speelden de zenuwen Jelka nog een beetje parten. Al snel kwam het vertrouwen terug en maakte ze de wereld deelgenoot van haar muzikale kindje: een album om van te genieten en te koesteren. In Melkweg bracht Jelka van Houten de liedjes van haar album ten gehore en mocht op veel bijval en enthousiasme rekenen. Ze werd tijdens het sfeervolle optreden begeleid door een uiterst kundige band waarin onder meer voor Jelka’s goede vriendin en muzikale partner Anna de Beus een belangrijke rol was weggelegd.  Aan Thomas Acda de eer om aan Jelka het eerste exemplaar van ‘Hard Place For A Dreamer’ uit te reiken. Al met al een memorabel optreden waarna ongetwijfeld vele zullen volgen.

Door Anneke Ruys

Fototografie: Loes van der Kraats