Kim Wilde

80’s icoon zet De Boerderij op stelten.

Wie kent ze niet: de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres. In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Vorig jaar gaf Kim Wilde 20 optredens in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, samen met coryfeeën als Bernie Shaw, Joe Lynn Tuner en de legendarische Alice Cooper. Het Nederlandse muziekpubliek geniet van op de eeuwig jonge Kim Wilde die in De Boerderij in Zoetermeer een knallend optreden neerzette waarbij haar grote hits & more voorbijkwamen. Genieten van een ‘trip to memory lane’ van een zangeres die er nog steeds toe doet en een uitverkochte zaal met gemak op zijn kop zet. @De Boerderij

Fotografie: Loes van der Kraats