Laidback Luke

DJ werkt op derde album ‘Focus’ samen met Yellow Claw en Trevor Guthrie.

Na dertien jaar brengt Laidback Luke op 6 november zijn nieuwe album ‘Focus’ uit. De DJ produceerde 30 tracks in 30 dagen en selecteerde hiervan de beste tracks. Op het album staan samenwerkingen met vooruitstrevende artiesten als Yellow Claw en Trevor Guthrie, bekend van de wereld hit ‘This Is What It Feels Like’ met Armin van Buuren.

Laidback Luke over ‘Focus’: “Dit album is het resultaat van een persoonlijke uitdaging die ik met mijzelf ben aangegaan: het maken van 30 tracks in 30 dagen. Als je goed luistert hoor je de liefde die erin zit. Het is de vrijheid en variatie die er voor zorgen dat ik elke dag opnieuw verliefd wordt op het produceren van muziek. Dit is muziek die ik graag maak, waar ik graag naar luister en op dans. Het album is een combinatie van verschillende elektronische stijlen, omdat in mijn ogen alle stijlen familie van elkaar zijn. Commercieel of underground, ik vind ze allemaal geweldig”

‘Focus’

Van zijn vooruitstrevende house- en techno sound in de jaren ’90 tot de stadium vullende EDM sound van zijn huidige werk, het eclectische pad van Luke in de dance scene is terug te horen op zijn nieuwe album. Door het maken van remixen voor grote namen zoals Robin Thicke & Pharrell, Donna Summer en Calvin Harris is LaidBack Luke ervaren met het werken met vocalen en de opbouw van nummers, wat geholpen heeft bij het vormen van dit album.

Het album bestaat uit 16 nummers, inclusief samenwerkingen met Benny Benassi, Yellow Claw, Trevor Guthrie, GTA en D.O.D. De eerste single van het album, ‘Let It Go’, is een samenwerking met Trevor Guthrie en wordt op 12 oktober uitgebracht op Mixmash Records. ‘Focus’ wordt op 6 november uitgebracht op Mixmash Records, via iTunes, Spotify, Beatport en alle andere grote download portals.

Laidback Luke

Laidback Luke’s carrière kent vele hoogtepunten, van top 10 singles in diverse charts, tot het bereiken van de top 20 van de DJ Mag top 100.  Zijn label Mixmash Records blijft één van de grootste successen op Beatport. Met zijn radioshow die over de hele wereld wordt uitgezonden brengt hij zijn sound naar miljoenen luisteraars. Zijn Super You&Me feesten in clubs als Story in Miami en Electric Brixton in Londen en podiums op grote festivals als Tomorrowland en Beyond Wonderland trekken massa’s mensen van over de hele wereld aan.

Naast zijn DJ/Producer carrière is Luke ook Wereld Kampioen Kung-Fu en columnist voor het Amerikaanse muziek magazine Billboard.