3JS

Formatie lanceert zevende studioalbum ‘7’.

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte, oftewel 3JS, hebben de eerste exemplaren van hun zevende studioalbum ‘7’ ontvangen van Simon Keizer. Gisteravond liet 3JS hun fans voor het eerst kennis maken met het nieuwe album in een uitverkochte Club Ziggo in Amsterdam. ‘7’ gaat vandaag in release en is zowel digitaal als fysiek (op CD en vinyl) verkrijgbaar.

De voorbereiding op het album was grondig: een jaar geleden trok 3JS naar Los Angeles om daar te werken met verschillende Amerikaanse songwriters. Waar de band op alle eerdere albums álles zelf in handen hield, werd voor ‘7’ bewust een externe producer, Attie Bauw, aangetrokken.

In de titel zitten vele lagen verscholen, uiteraard is dit het zevende album van 3JS, maar het cijfer 7 is een veelvoorkomend aantal: een week heeft zeven dagen,  de aarde zeven zeeën, zeven wereldwonderen en niet onbelangrijk 7 is ook het geluksgetal. Treffend voor de band waarvan op elk album de zoektocht naar geluk een rode draad is in de teksten.

Jan Dulles: “Het heeft allemaal met levensgeluk te maken, onze grootste inspiratiebron.”

Het thema van de zoektocht naar geluk is op ‘7’ alom vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld in Op Onze Golven, geschreven over Jaaps dochter Fee. Of Alles Kan Anders, dat gaat over een kind in de puberteit en de vragen die het op die leeftijd heeft.

Dat geluk wordt in de komende maanden verspreid over Nederland; de band heeft maar liefst twéé tournees in de agenda staan. Na het succes van vorig jaar geven ze ook deze december weer een aantal akoestische kerstconcerten ‘Acoustic Christmas’. In het nieuwe jaar wordt het nieuwe album ten gehore gebracht tijdens de zevende theatertour: ‘Tour 7’.

3JS

De 3JS bestaat uit de formatie Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte. Sinds 2007 groeide de groep uit tot één van de best verkopende acts van Nederland die moeiteloos grote festivals, twee keer een uitverkochte HMH en zelfs stadions bespeelde. Vooral op de intieme podia voelen de 3JS zich thuis. De mannen zetten zich naast hun muziekcarrière tevens al jaren in voor Terre des Hommes. Sinds 2014 zijn zij officieel ambassadeurs van de organisatie, die voorkomt dat kinderen worden uitgebuit en ervoor zorgt dat kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien. Naar aanleiding van hun bezoek aan een vluchtelingenkamp in Beiroet schreven zij het aangrijpende liedje ‘Grenzeloos’, dat ook op het album ‘7’ staat.

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl