Golden Earring

Band brengt met EP The Hague eerbetoon aan Rockstad nr 1.

Een vijftig-jarig bestaan waarvan de laatste vijfenveertig in dezelfde bezetting, grote successen en awards in binnen- en buitenland en nog steeds één van de beste live bands. Het maakt de Golden Earring legendarisch, uniek en rockhelden voor jong en oud.

Vijftig jaar na het verschijnen van het debuut Just Earrings, komt op vrijdag 4 december a.s. het nieuwe mini-album The Hague uit. Het album, een eerbetoon aan Rockstad nr 1 van Nederland, bevat 5 gloednieuwe songs, geschreven door George Kooymans en Barry Hay. Een nieuw geluid, maar zoals altijd onmiskenbaar de Earring.

Op donderdag 3 december, aan de vooravond van de release van het album, zal een nieuwe documentaire van de Golden Earring uitgezonden worden in de televisiereeks “Het Uur Van De Wolf”.  Ditmaal draait het niet om de geschiedenis van de band, maar om de ijzersterke ritmesectie van de band, waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen. “De ritmesectie is bepalend voor het geluid van de Golden Earring,” aldus documentairemaker Marcel de Vré.

Een dikke week later, op zaterdag 12 december, viert de band haar gouden jubileum met een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Voor uitgebreide bio: www.goldenearring.nl