Hermitude nov14

Tags

Related Posts

Share This

Hermitude

Elektronische en multi-instrumentale duo presenteert Dark Night Sweet Light.

Met nog zes weken te gaan is 2015 voor Hermitude nu al een jaar om nooit te vergeten. Het elektronische en multi-instrumentale duo uit Australië, bestaande uit Angus ‘El Gusto’ Stuart en Luke ‘Luke Dubs’ Dubber, tekende begin dit jaar een wereldwijde deal met Nettwerk Records en bracht kort daarop het nieuwe album Dark Night Sweet Light uit. Het album kwam op nummer 1 binnen in de Australische albumlijst waarna een uitverkochte clubtournee door het thuisland en Nieuw-Zeeland volgde en de band te zien was op festivals als SXSW, Govener’s Ball en Lollapalooza. Nu is voor Hermitude de tijd gekomen om ook Nederland te veroveren.

Sinds de release van het album Alleys to Valleys in 2003 is Hermitude trendsetter in haar genre geworden en wordt het tweetal geroemd om haar baanbrekende benadering van muziek. Dark Night Sweet Light is de opvolger van HyperParadise uit 2012 dat de platina status haalde in Australië en werd beloond met een Australian Music Prize in de categorie Most Outstanding Creative Australian Album of the Year. Op het nieuwe album heeft het tweetal haar stijl verder aangescherpt met een fusie van hiphop beats, freeflow jazz melodieën, bedwelmende synths en vleugjes dancehall, reggaeton en calypso. Het is de perfecte middenweg tussen de post-futurebeats beweging van Flying Lotus en de Britse elektronica ten tijde van de eeuwwisseling.

De nieuwe wegen die Hermitude bewandelt zorgen voor een dualiteit die de luisteraar op een nog dieper level bij de muziek betrekt. Die dualiteit komt ook terug in de albumtitel. Luke licht toe: “There are really bright happy and energetic moments, but there are also deep, introspective moments. Dark Night is when you’re out in the club grinding on the dance floor. Sweet Light is when you’re at home on a Sunday afternoon listening with your headphones.” Naast een samenwerking met Young Tapz op de eerste single Through The Roof (feat. Young Tapz) kent Dark Night Sweet Light ook gastbijdragen van Big K.R.I.T. (The Buzz), Estelle (Hazy Love) en Pell (Ukiyo).