Katzenjammer

Noorse dames overtuigen met energieke folkpop & meer

Het Noorse Katzenjammer stond gisteren in Doornroosje. Daar vierden ze hun tienjarige verjaardag als band en dat gebeurde onder veel enthousiasme van de fans. Zij zongen hen een welgemeend happy Birthday toe.

Wie verwacht dat Katzenjammer een suffe meisjesband is zit er volledig naast. Deze Noorse dames zorgen voor spraakmakende optredens met veel pit. Met vrolijke, energieke folkpop maken ze menige concertzaal of festival onveilig. Feestfolk wordt hun muziek wel genoemd: op Ierse folk geïnspireerde klanken die door violen gedragen worden en waar gypsy-klanken en bluesgrass overheen gegoten worden. 25 instrumenten bespelen ze maar liefst en dat mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. Een uiterst gevarieerd gezelschap dus.

Fotografie: Rob Herstel