Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio CD

Na het zien van de film ‘Midnight In Paris’ van Woody Allen ontstond voor zangeres Kim Hoorweg haar liefde voor Parijs in de jaren ’20 – ’40. Van daaruit werd ook Kim’s mooie project samen met het Robin Nolan trio (UK) geboren. Gezamenlijk brengen ze op ‘Boulevard Of Broken Dreams’ een muzikale ode aan de gedeelde liefde voor Django Reinhardt’s Parijs. Geheel in die stijl en met gevoel voor geschiedenis is dit album ontstaan. Bijzonder is dat de plaat is opgenomen zoals dat in vroegere tijden het geval was: alle muzikanten met elkaar in dezelfde ruimte en alle takes in 1 keer stereo op de band. Er kan dan niet achteraf gemixt worden. De liedjes zijn zowel in Engels als Frans ingezongen. Het gezelschap nam in twee dagen 12 stukken op waarvan een aantal met Benjamin Herman en ook een feature voor Joris Roelofs. Het leverde een prachtplaat op waar Kim’s fris klinkende zang centraal staat en waarbij de gedreven begeleiding het allemaal compleet maakt. Kim Hoorweg en haar muzikanten nemen met hun gevarieerde repertoire de luisteraar mee naar lang vervlogen tijden. Je waant je in een romantisch Parijs in een van de rokerige,sfeervolle clubs waar de muziek je meesleept naar momenten van weleer. Een knap gemaakt en zeker origineel klinkend album. ****