Lianne La Havas

Zangeres overtuigt met intiem Paard van Troje-concert.

Op 26 november stond Lianne La Havas in Paard van Troje te Den Haag.  Iets later dan gepland maar zich verontschuldigend betrad La Havas rond half tien het podium. Het publiek was helemaal klaar voor een avondje jazzy soul gebracht door een van de meest gewilde Engelse zangeressen van dit moment. Lianne begeleidt zichzelf meest op de gitaar, soms met band maar ook alleen. Dan speelt ze voor een muisstille zaal die ademloos luistert. Het is haar eerste keer op een Haags podium, zegt ze verlegen en is van plan er iets bijzonders van te maken en dat gebeurt ook.

Ze brengt nummers van haar nieuwste album ‘Blood’ (wat afgelopen juli verscheen) wat geïnspireerd is op de familiegeschiedenis van de Britse zangeres, het ontmoeten van verloren familieleden en het ontdekken van Griekenland en Jamaica, waar haar ouders vandaan komen. Aan het album werkten onder meer Jamie Lidell en producer Mark Batson mee. Maar natuurlijk komen ook songs van haar debuut ‘Is Your Love Big Enough’ aan bod tijdens het optreden. We horen Green and Gold, Is Your Love Big Enough?, Midnight, Elusive, Ghost, Never Get Enough, Unstoppable en No Room For Doubt. Soms wordt het publiek bescheiden gevraagd om een deuntje mee te zingen en dat gebeurt uit volle borst. Lianne La Havas sluit af met twee toegiften Gone en Forget. Het einde van een bijzonder optreden, want dat was het zeker.

Roseau
Voorprogramma was in handen van Roseau: Futuristische, elektronische pop met meeslepende teksten over avonden uit, road trips, verlangen en spijt. Haar onlangs uitgekomen album Salt schetst verhalen over liefde. Zoals deze geleefd en beleefd worden, maar ook verloren en herinnerd.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys