Night of the Proms

Klassiek meets pop knalt in Ahoy.

Op 23 november vond de eerste dag van Night of the Proms in Ahoy plaats. Op 27 en 28 november volgen nog twee klassiek meets pop dagen in het Sportpaleis in Rotterdam.  Met dit jaar weer grote namen als Natalie Imbruglia, Gavin DeGraw, Joe Jackson, Basement Jaxx en natuurlijk John Miles.

Op Night of the Proms zorgde Natalie Imbruglia alvast voor enkele muzikale hoogtepunten. Eerder dit jaar bracht ze haar vijfde studioalbum Male uit, een album waarop ze op een originele manier nummers van mannelijke artiesten zoals Neil Young, Daft Punk, The Cure en Damien Rice in een geheel nieuw jasje steekt.

Vanaf 27 november staat Ahoy nog in het teken van optredens van Joe Jackson, Basement Jaxx, Gavin DeGraw, Natalie Imbruglia, Scala, het Puerto Ricaanse tenortalent Fernando Varela en rasentertainer John Miles. De artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento en backing vocals The Pretty Vanillas onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Het was in ieder geval weer een groot muzikaal feest tijdens alweer een nieuwe editie van Night of the Proms in een vol Ahoy.

Fotografie: Loes van der Kraats