Nina K – On Ice CD

Nieuw album na vijf jaar stilte.

Nina Kinert  is in het bezit van een prachtige, sprankelende stem. Maar om enkel en alleen die stem te laten horen is niet voldoende voor de zangeres. Ze is altijd op zoek naar uitdagende samenwerkingen met de hotste producers. Tegenwoordig gaat ze door het muziekleven als Nina K.  Om echtelijke redenen veranderde ze haar naam en liet het Kinert-bestaan achter zich. Vijf jaar zette Kinert haar artiestenleven op een laag pitje. Haar laatste album dateert van 2015. Dat was het op science fiction geinspireerde ‘Red Leader Dream’. Nu is het tijd voor een nieuwe fase met andere muzikale wegen en vernieuwende samenwerkingen. K ging in zee met mixer Alex “Lexxx” Dromgoole (Bjork, Jessie Ware, Angel haze, Fatima Al Qadri) en koos voor synth-expert Daniel Fagge Fagerstrom als co-producer. Op het dromerige popalbum ‘On Ice’ dat volgens eigen zeggen geinspireerd is door Nina K’s jeugdhelden Mariah Carey, Sade, Sinead O’Connor en Enya waagt de singer-songwriter zich tekstueel aan donkere existentiele onderwerpen als ‘hoe verwerk ik het overlijden van een kind’.  Het zijn heftige gebeurtenissen die teruggrijpen naar haar eigen leven. Ook thema’s als reflecties op de eeuwigheid, onsterfelijkheid en jeugdfantasieen komen aan bod op het album. Het leverde een prachtplaat op die je vastgrijpt en vervoert. De synthesizers en beats gaan hand in hand met klassiek getinte sounds van harpen en fluiten.

Release-datum 27 november 2015