The Cure

Band komt volgend jaar naar Ziggo Dome.

Op zondag 13 november 2016 komt de The Cure voor een concert naar de Ziggo Dome, Amsterdam. De Britse band kondigt haar eerste Europese tournee aan sinds 2008.

Na het laatste concert in Nederland, voor een uitverkocht Ahoy in 2008, heeft The Cure de afgelopen jaren niet stilgezeten. De band rond zanger en gitarist Robert Smith stond onder andere als headliner op (inter)nationale festivals als Roskilde, Werchter, Reading & Leeds, Pinkpop, Hurricane & Southside, Paleo, Vieilles Charrues, BBK, Belfort, Optimus Alive!, Primavera, Frequency, Electric Picnic en Bestival.

Robert Smith, Simon Gallup (basgitaar), Jason Copper(drummer), Roger O’Donnell (keyboards) en Reeves Gabrels (gitarist) verkennen tijdens de komende tournee ruim 37 jaar The Cure.  De tour brengt ook een splinternieuw podiumproductie naar de Ziggo Dome waar zowel de hits als nog niet eerder uitgebracht materiaal van de band aan bod zullen komen.

The Cure debuteerde in 1979 met het album ‘Three Imaginary Boys’ waarvan de single ‘Killing An Arab’ een bescheiden hit werd. De grote doorbraak van de band kwam echter een jaar later met de single ‘A Forest’ van het opvolgende album ‘Seventeen Seconds’. Ook daaropvolgende albums als ‘Pornography’, ‘The Head on the Door’ en ‘Disintegration’ zijn succesvol. Dankzij deze albums en hits als ‘Why Can’t I Be You’, ‘Boys Don’t Cry’ en ‘In between days’ groeit de groep uit tot een van de invloedrijkste bands uit de jaren ’80.
NPO Radio 2 presenteert

THE CURE TOUR 2016 & special guest The Twilight Sad

Zondag 13 november 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang 19:00 | Entree €45,- €50,- €55,- €60,-

Foto: Paul Barendregt