Where The Wild Things Are

Twaalf nieuwe bevestigingen met oa. The Kills, Seinabo Sey en Hunee.

Gisteravond kondigde Roosmarijn Reijmer op 3FM maar liefst twaalf nieuwe muzieknamen aan voor Where the Wild Things Are: The Kills, Seinabo Sey, Hunee, Fat White Family, My Baby, King Gizzard & The Lizard Wizard, Baio, Pumarosa, Klyne, The Magic Gang, Son Mieux en Canshaker Pi. Daarnaast is er meer bekend over het randprogramma voor het driedaagse bungalowfestival. Kaartverkoop via www.wtwta.nl.

De muzikale invulling van de vierde editie van Where The Wild Things Are, dat plaats zal vinden in het weekend van 4 t/m 6 maart in Center Parcs De Eemhof, Zeewolde begint langzaam vol te lopen. Het affiche is aangevuld met maar liefst 12 acts;

Fans van The Kills weten dat blijven vragen om een nieuw album bar weinig zin heeft. Het indierockduo Jamie Hince en Alison Mosshart neemt graag de tijd om iets indrukwekkends neer te zetten. Daarnaast hebben ze nog talloze andere projecten lopen, waarvan Mossharts aandeel in The Dead Weather nog niet eens het minste is. Het zou zomaar eens kunnen dat er tijdens de show nieuw werk naar boven komt dat de spijkers uit de vloer rockt.

De Zweeds-Gambiaanse soulkoningin Seinabo Sey scoorde begin 2015 met de hit ‘Younger,’ die haar bezielde gospel koppelde aan de audioprocessor van de Noorse producer Kygo. Haar show op Lowlands onderstreepte die belofte dubbel en dwars, vooral omdat de singer/songwriter live een prachtige balans tussen ontroerend en opwindend weet te bewaren.

Goudhaantje Hunee werkte zich in korte tijd op tot een van de meest gevraagde dj/producers van Nederland. Nu zijn houseplaat ‘Hunch Music’ is bekroond met de 3voor12 Award voor beste Nederlandse album van 2015 straalt Hunee’s ster hoger dan ooit.

De zes sleaze & burn-rockers van Fat White Family doet niets op halve kracht. De wild spastende blote bast van de gedreven full-frontalman Lias Saoudi is hiervan het bewijs na een waanzinnig optreden dat de mannen uit Brixton gisteren nog in Paradiso gaven.

Ook My Baby, King Gizzard & The Lizard Wizard, Baio, Pumarosa, Klyne, The Magic Gang, Son Mieux en Canshaker Pi zijn toegevoegd aan de line-up. Eerder werden De Jeugd van Tegenwoordig, Balthazar, Fresku, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Gold Panda, Junior Boys, Weval, Larry Gus, Petite Noir, Dollkraut, Birth of Joy, The Jacques en The Homesick bevestigd.  Ga voor meer informatie naar www.wtwta.nl/programma. Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.

Naast (live)muziek en waterpret in het tropisch zwemparadijs is er ook dit jaar een verrassende randprogrammering met films geselecteerd door Melkweg, bowling, de altijd populaire pubquiz, literatuur op onverwachte locaties, een muzikale speurtocht door het park met Lucy’s Wijsje en feestjes van onder andere Subbacultcha. Ook dit jaar zal 3voor12 sessies opnemen vanuit hun bungalow op het park met een selectie artiesten. Nieuw dit jaar is de FreshCotton Bungalow, waar je twee lange nachten verzekerd bent van de beste hiphop en beats.

Where The Wild Things Are is het enige festival in Nederland waar je drie dagen lang kunt opgaan in rammelende gitaren, avontuurlijke popmuziek en indie electronica met al het comfort en gemak van een bungalowpark. Als bezoeker boek je een bungalow, variërend in grootte van 2 tot 12 personen, inclusief toegang tot alle festivallocaties. Alle podia en locaties zijn op het park zelf en slechts op een steenworp afstand van de bungalows, voorzien van een keuken, badkamer en zelfs een sauna of bubbelbad indien gewenst.

 

WHERE THE WILD THINGS ARE

Vrijdag 4 t/m zondag 6 maart 2016 – Center Parcs De Eemhof, Zeewolde

Voor dit festival koop je geen losse kaarten, maar boek je een bungalow voor drie dagen en nachten inclusief toegang tot het festival. Prijzen variëren van €159,- en €229,- per persoon, afhankelijk van het type bungalow.

De bungalows met vroegboekkorting voor WTWTA 2016 zijn uitverkocht. De reguliere kaartverkoop is reeds gestart via www.wtwta.nl.