Doe Paoro

New Yorkse singer-songwriter maakt indruk in de Melkweg.

Op 7 december vond er een bijzonder concert plaats in de theaterzaal van de Melkweg. In de kleine, intieme locatie stond de hier nog onbekende Doe Paora: een singer/songwriter die soul, dubstep, r&b en donkere pop met elkaar verweeft. Na een reis naar Tibet begon ze Tibetaanse opera invloeden in haar minimalistische pop te verwerken.  Het resultaat was haar zelf uitgebrachte EP ‘Slow To Love’. Hiermee wekte ze de interesse van Bon Iver frontman Justin Vernon die samen met haar het nummer ‘The Wind’ maakte. Haar in september uitgebrachte debuut album ‘After’ staat vol duistere, etherische en tijdloze nummers die in de intimiteit van de theaterzaal alleen maar mooier tot hun recht konden komen. In de Melkweg wist de zangeres te overtuigen met haar overtuigende en meeslepende klanken. Een prachtig debuut van een zangeres waarvan je wenst dat ze nog veel vaker Nederlandse zalen zal aandoen.

Fotografie: Anneke Ruys