Jett’s Rebelfest in Paradiso

Jett Rebel zijn eigen Rebelfest in Paradiso.

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. De tweede editie van Rebelfest was een feit.

Dat 2015 een, op zijn zachts uitgedrukt, bewogen jaar was voor Jelte Tuinstra is geen verrassing. Hij stond op vele festivals dit jaar, waaronder Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz. Tevens was hij ‘ambassadeur van de vrijheid’ bij de bevrijdingsfestival dit jaar.

Op North Sea Jazz stond hij Chaka Khan spontaan bij toen haar stem het liet afweten. En bij de exclusieve show van funk-grootheid Larry Graham swingde hij samen met hem en Candy Dulfer er op los. Hij is net terug van een muzikaal uitstapje naar New York.

Verder stond hij met zijn eigen solo-concert in de Heineken Music Hall. Dat werd een feestje, zoals altijd. Gisteren in de Amsterdamse Paradiso stond hij op zijn eigen Rebelfest, met in de voorprogramma’s zijn muzikale vrienden die optraden in de diverse zalen van de poptempel. Jett was weer op dreef en trakteerde zijn publiek maar liefst op een toegift van een uur.

Jett heeft het allemaal, uitgesproken talent, internationale uitstraling, Hollandse bescheidenheid, het willen spelen en de looks.  Het mag duidelijk zijn dat 2016 hem toelacht. Het is nu alleen nog wachten op de eerste echte hit.

Fotografie: Harold Versteeg