Madonna

Zangeres imponeert met spektakelconcert in Ziggo Dome.

Madonna is met haar Rebel Heart tour op Nederlands grondgebied en dat mag iedereen weten. Met twee concerten in Ziggo Dome (5 en 6 december) laat de zangeres zien en horen dat ze nog steeds meetelt. Wat leeftijd…Madonna is leeftijdsloos! Dat beamen de fans die uit alle leeftijdsklassen en verschillende Europese landen naar Amsterdam gekomen zijn om te genieten van een show die al bij voorbaat als een ware spektakelshow te boek stond.

Twee uur lang staat de Queen of Pop samen met haar dansers en achtergrondzangeressen in de schijnwerpers met een show die geen moment verveelt. Dat kan ook bijna niet want de zangeres sleept het publiek van de ene verbazing naar de andere. Dat gebeurt tijdens een concert vol spektakel, virtuositeit, maar ook gekruid met humor en zelfspot en natuurlijk de nodige controverse. Madonna is een entertainer pur sang en tegenwoordig behalve zangeres, danseres ook een goede gitariste.  Madonna is geweldig in vorm in Ziggo Dome en dat laat ze gedurende de hele duur van het concert zien en horen. Vanaf het moment dat ze vanuit een kooi neerdaalt op het podium tot de uitbundige slotfinale van ‘Holiday’.

Er komen veel grote hits voorbij – wel in een verrassend nieuw jasje gestoken – maar ook een aantal tracks van haar nieuwe album ‘Rebel Heart’ waarnaar ook deze tour genoemd is. We horen ‘Deeper and Deeper’, ‘Like A Virgin’, ‘La Isla Bonita’ , ‘Secret’ en ‘Material Girl’ maar daarnaast nog veel meer moois uit heden en verleden.  Al met al een onvergetelijke avond voor fans en ander publiek die in ieder geval tijdens de hele show uit hun dak konden gaan.  De Queen of Pop staat nog steeds aan de top en dat alweer meer dan dertig jaar.

Verslag: Anneke Ruys

Fotografie: Paul Barendregt