Sabrina Starke

Zangeres met mooie persoonlijke liedjes in Paard van Troje.

Op vrijdag 18 december gaf soulzangeres Sabrina Starke een optreden in Paard van Troje. Dat werd een mooi optreden waarbij Miss Starke zich van haar beste kant liet zien met mooie soulliedjes vol inhoud en begeleid door een uiterst strakke band.

Samen met andere soul- en jazzladies als Giovanca en Berget Lewis, mag Sabrina Starke zich rekenen tot de absolute top in de Nederlandse muziekscene. Een nieuw album voert de van oorsprong Surinaamse zangeres opnieuw langs de podia.

Zeven jaar geleden verraste Starke met haar debuutalbum ‘Yellow Brick Road’, welke werd opgepikt door Blue NOte/EMI. Maar liefst 52 weken lang stond de plaat onafgebroken in de albumlijst, wat de zangeres een Edison Pop voor Beste Nieuwkomer en de Edison Jazzism Publieksprijs opleverde.

Het nieuwste album van Sabrina Starke is vooral een uiterst persoonlijke plaat. Het betekent een nieuwe fase in Sabrina Starke’s ‘soul search’: de volledig door haarzelf geproduceerde cd is haar meest persoonlijke werk tot nu toe: eerlijk, zelfbewust en kritisch, maar bovenal boordevol verfijnde jazzmuziek. In Paard van Troje genoot Sabrina Starke vooral op het podium en het publiek genoot met haar mee. De zangeres zong haar mooie liedjes die vooral over de liefde gaan maar had ook veel contact met het publiek. Daarbij vertelde ze over haar ups & downs en over haar grote liefde: de muziek. Er werd zelfs een slow dans uitgevoerd met een enthousiaste fan uit het publiek.

Support

Support werd verzorgd door singer-songwriter en muzikant Lady Shaynah is gezegend met een prachtige stem. Ze won dan ook de Music Matter Award en hiermee is ze benoemd tot Rotterdamse Muziekambassadeur van het jaar 2015. Haar debuut album Dare die dit jaar is uitgekomen heeft gevoelige ballads maar ook swingende liedjes als Werk It. Absoluut een mooi voorprogramma waar je intens van kon genieten.

Fotografie: Loes van der Kraats