SKY

Lisse Knaapen hoofdrol in nieuwe musical.

De 22-jarige actrice en zangeres Lisse Knaapen vertolkt de hoofdrol in de musical SKY. SKY is de nieuwe musical in 3D van theaterproducent Imagine Nation (Kees Abrahams en Robin de Levita), songwriter/producer John Ewbank en zanger Marco Borsato, die op 3 april 2016 in première gaat in Theater Amsterdam.

Lisse Knaapen werd overdonderd toen ze het nieuws hoorde: “Ik had er meteen zoveel zin in. Een totaal nieuw stuk, met nieuwe technieken en een sterk verhaal dat goed bij me past. Fantasievol en inspirerend. Ik kan niet wachten.”

Over Lisse Knaapen

Lisse’s leven stond altijd al in het teken van zang. Ze is haar opleiding begonnen op de kathedrale koorschool, een basisschool waar zowel de basisvakken als koorzang werd gegeven. Toen ze hierna naar de middelbare school ging, miste ze de muziek. Op haar veertiende auditeerde Lisse voor de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en maakte daar haar middelbare school af. Een combinatie van spel en zang heeft Lisse altijd geïnteresseerd. Om deze reden heeft ze besloten de opleiding ‘Muziektheater’ te volgen aan Codarts in Rotterdam. Lisse speelde tijdens haar studietijd in Project JSC, Jesus Christ Superstar, onder regie van Daniël Cohen. Later liep ze stage bij Toneelgroep Maastricht in de voorstelling Wolfshuilen onder regie van Judith de Rijke. In april 2015 speelde ze de rol van Wendla in de musical Spring Awakening, die in M-lab werd opgevoerd. Lisse studeerde in 2015 cum laude af aan Codarts en ontving daarbij een stipendium van Vrienden van Codarts. Naast haar studie geeft Lisse vanuit Codarts auditietrainingen voor de mensen die auditie doen voor Codarts, Fontys en de Kleinkunstacademie. Ook geeft ze zangles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden.

Regisseur Bobby Boermans is enorm verheugd om met Lisse te gaan werken: “Lisse bezit een natuurlijke kwetsbaarheid. Tegelijkertijd voel je bij haar dat ze een enorme kracht heeft die elk moment kan los barsten. Vocaal is ze bovendien fantastisch. Ze ontroert mij, maar is tevens krachtig en we waren unaniem super blij haar te vinden uit honderden kandidaten.”

Over SKY

SKY neemt je mee in het leven van een 16-jarig meisje. Een meisje dat in haar jonge leven de nodige uitdagingen tegenkomt. In haar droomwereld krijgt ze de kans om af te rekenen met de dilemma’s uit haar dagelijks leven. Door de speciale 3D technologie ervaar je haar dromen alsof je er zelf onderdeel van uitmaakt.

SKY is een aanstekelijke popmusical met hits en nieuwe nummers van Marco Borsato en John Ewbank. Het is een musical voor een breed publiek met humor, 3D-spektakel, meeslepende (pop)muziek en opzwepende choreografie onder leiding van het Amerikaanse choreografenduo Keoni en Mari Madrid.

Productie & creatives

De Levita en Ewbank werken al jaren samen aan de ontwikkeling van SKY. De laatste vijf jaar ontwikkelden zij samen met het internationaal gerenommeerde bedrijf Platige Image een 3D-projectietechniek voor het theater. Voor SKY zal Theater Amsterdam deels opnieuw ingericht worden om deze innovatie mogelijk te maken.

Het creatieve team bestaat uit Robin de Levita en Kees Abrahams (producent), John Ewbank (coproducent, muziek en liedteksten), Marco Borsato (coproducent), Piotr Sikora, Platige Image (coproducent), Sarah Miles (script), Bobby Boermans (regie), Keoni en Mari Madrid (choreografie), Boris Kudlicka (decorontwerp), Luc Peumans (lichtontwerp), Jeroen ten Brinke (geluidsontwerp), Rafal Sadowy, Platige Image (3D art direction), Floris Verbeij (arrangementen en muzikale supervisie), Rob Snoek (rekwisieten en vormgeving), Marc van Bree, Kemna Casting (casting).

Kaarten zijn verkrijgbaar van € 25,00 tot € 79,00 (exclusief reserveringskosten). Kijk voor tickets op www.theateramsterdam.nl of bel 0900 – 0322 (€ 0,45 c/pm).

Foto: Sacha de Boer