77 Bombay Street

Interview met Zwitserse band naar aanleiding van Seven Mountains.

Op hun derde album Seven Mountains heeft 77 Bombay Street zichzelf opnieuw uitgevonden, zowel muzikaal als tekstueel. Naast de voor de band zo kenmerkende popfolk, experimenteerden ze dit keer ook met nieuwe genres als funk en klassiek. 77 Bombay Street heeft hun positieve vibe niet verloren, maar is wel een stuk volwassener geworden. Lees het interview!

Door Anneke Ruys

Bombay Street werd door de vier Zwitserse broers opgericht in 2008; de band is vernoemd naar het adres waar ze twee jaar lang woonden in het Australische Adelaide. Het debuutalbum was een overweldigend succes in Zwitserland. Hun debuutalbum ‘Up In The Sky’ werd dubbelplatina en de band won maar liefst twee Music Awards: voor ‘Beste Album Pop Rock Nationaal’ en ‘Beste Hit Nationaal’. Ook opvolger ‘Oko Town’ (2012) was goed voor platina. ‘Seven Mountains’is het nieuwe, verrassende album.

Waar zijn jullie momenteel allemaal mee bezig?
Op dit moment zijn we druk met touren door de UK. 20 optredens in 20 dagen en daar genieten we van. In maart komen we eindelijk weer naar Nederland. Daar kijken we best naar uit. Ook zijn we hard bezig met het voorbereiden van onze Summer Festival tour.

Jullie nieuwe album heet Seven Mountains. Wat wil je erover kwijt?

Voor ons symboliseert Seven Mountains de strijd die wij mensen voeren. Er zullen altijd moeilijke tijden zijn wanneer het belangrijk is om optimistisch te blijven. Om die berg te beklimmen die het uitzicht mogelijk maakt. Dat zijn de momenten waaruit je kracht put voor de volgende uitdaging.

Welk moment uit je muziekleven vergeet je niet meer?

Er zijn in onze carrière ontelbare momenten geweest. Grappige gebeurtenissen en momenten die de moeite waard zijn om herinnerd te worden. Een bijzonder recent ogenblik was voor ons om terug te keren naar Australië om Seven Mountains op te nemen. We zijn teruggegaan naar 77 Bombay Street in Adelaide. Daar hebben we ooit twee jaar van ons leven doorgebracht. Dat was een heel bijzonder weerzien.

In 2014 verhuisden jullie tijdelijk van jullie geboorteland Zwitserland naar Berlijn. Wat is het belangrijkste wat jullie daar meemaakten?

We hebben er een breder inzicht gekregen in ons leven en datgene wat we doen. Het was goed om in een omgeving te zijn waar veel creatieve mensen wonen. Waar je 24 uur per dag alles vindt wat je nodig hebt. Toch is iedereen daar erop uit om hun ideeën tot leven te brengen en geen enkele kans onbenut te laten. Zoveel muzikanten en andere artiesten in een enkele stad!

Waarom is Seven Mountains anders dan de voorgangers?

Omdat dit voor ons een enorme groei betekent. Okay, we zijn nog steeds die enthousiaste groep broers die er nog altijd van genieten wanneer ons publiek onze liedjes meezingt. Maar we willen ook graag nieuwe uitdagingen aangaan op het gebied van het schrijven van liedjes. Wie ons nieuwe album beluistert zal zeker de groei horen die we voor ogen hadden.

Hoe kijken jullie terug op je carrière?
We hebben vanaf het moment dat we in Zwitserland begonnen alleen maar geluk gehad. Sinds ons debuutalbum in 2011 uit kwam hebben we ons alleen maar bezig gehouden met datgene wat we het liefste doen. Het is nog steeds een groot avontuur en we genieten van iedere seconde.

Jullie zijn verschillende keren in Nederland geweest. Wat is jullie beste herinnering?

Iedere keer dat we terugkomen is weer een nieuwe herinnering. We zijn gek op Nederland. Zo erg dat we er verschillende keren over gedacht hebben om naar jullie land te verhuizen. Het leukste is dat de Nederlandse fans ons daar overal volgen. In ieder concert zien we bekende gezichten, ook als we op nieuwe plekken spelen. Dat is echt heel leuk.

Seven Mountains verschijnt op 14 maart 2016

Shows:
05 maart – Kroepoekfabriek, Vlaardingen
10 maart – Café Hofman, Utrecht
13 maart – Gigant, Apeldoorn
19 maart – Paradiso, Amsterdam