Bospop

Seal, The Cranberries, K’s Choice, The Waterboys en meer naar Bospop.

Vandaag worden zes nieuwe namen bevestigd voor de 36ste editie van Bospop. Niemand minder dan de Britse soulzanger Seal is de headliner op zaterdag 9 juli. Ook The Cranberries, K’s Choice, The Waterboys, Maria Mena en SIMO worden toegevoegd aan het programma. Eerder zijn o.a. Santana, Kensington, Roxette, Nena, Selah Sue en Walter Trout al aangekondigd. Bospop vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds begonnen via www.bospop.nl en www.ticketmaster.nl.

Seal begint zijn carrière als zanger in de Engelse housescene in de jaren negentig. Met Killer scoort hij zijn eerste grote hit. Vanaf dat moment gaat het snel en groeit hij uit tot één van de meest populaire soulzangers uit de jaren negentig. Hij heeft dan ook vele hits op zijn naam staan, waaronder: Kiss From A Rose, Crazy, Prayer For Dying en Future Love Paradise. Seal verkoopt meer dan 30 miljoen albums wereldwijd en ontvangt tientallen prijzen, waaronder drie Brit Awards en vier Grammy’s. Ook The Cranberries spelen op zaterdag 9 juli. Met hits als Linger, Zombie en Ode To My Family drukt de Ierse alternatieve rockband hun stempel op de indiepop van de jaren negentig. Dankzij hun indrukwekkende live performance breekt The Cranberries wereldwijd door. Vooral het album No Need To Argue brengt de band een immense populariteit in heel Europa en de VS.

Voor de Bospop zondag is K’s Choice aan het programma toegevoegd. Halverwege de jaren negentig was er opeens wereldwijd succes voor de Belgische band dankzij hun hitsingle Not An Addict. Broer en zus Bettens bewijzen geen eendagsvliegen te zijn wanneer drie jaar later het album Cocoon Crash zowel in België als Nederland de platina status bereikt. Vorig jaar verscheen plots het nieuwe album The Phantom Cowboy dat van zowel fans als recensenten een fantastische waardering kreeg. Op zaterdag 9 juli staat ook The Waterboys op de festivalweide in Weert. De Engelse rockband onder leiding van Mike Scott combineert op geheel eigen wijze Celtic folkmuziek met rock and roll. De band heeft groot succes in de jaren 80 en speelt in die tijd stadions vol in eigenland. Ook in Nederland heeft de band succes, voornamelijk dankzij hun grootste hit The Whole Of The Moon.

Maria Mena en SIMO betreden op zaterdag 9 juli het Bospop podium. De Noorse popzangeres Maria Mena weet met haar oprechte muziek iedere keer weer de gevoelige snaar te raken. Ook live weet ze dit gevoel vast te houden, of ze nu in een kleine zaal speelt of op een festivalpodium staat. Nummers als Just Hold Me en All This Time gaan vele fans dan ook aan het hart. De Amerikaanse rockband SIMO weet het tijdloze karakter van de bluesrock perfect te vangen. Gitarist J.D. Simo wordt gezien als één van de meest veelbelovende jonge gitaristen. Zijn vrije spel en gevoel voor improvisatie doen denken aan het betere werk van Grateful Dead en Stevie Ray Vaughan. Eerder werden voor de zaterdag al aangekondigd: Nena, Selah Sue, Walter Trout, Kovacs, Flogging Molly en Eisbrecher. Voor de zondag werden al bevestigd: Santana, Kensington, Roxette, Trixie Whitley, CC Smugglers en Def Americans

Op Bospop treden bijna dertig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Nieuw dit jaar is de jongerenkaart. Bezoekers jonger dan 16 jaar betalen € 40 voor een dagkaart en € 70 voor een weekendkaart. Ook is er dit jaar een speciale groepskorting: bij een bestelling van 10 kaarten ontvang je een 11de kaartje gratis.

Stichting Bospop en MOJO presenteren

BOSPOP 2016

Zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016
Evenemententerrein A2 Weert Noord

Entree Dagkaart: € 65 (excl. € 2,50 servicekosten)
Entree Weekendkaart: € 100 (excl. € 2,50 servicekosten)
Jongerendagkaart:  € 40 (excl. € 2,50 servicekosten)
Jongerenweekendkaart: € 70 (excl. € 2,50 servicekosten)
Entree Camping: € 15 (excl. € 2,50 servicekosten)
Camperticket: € 25 (excl. € 2,50 servicekosten)