Frank Boeijen

Frank Boeijen – Land van Belofte

Frank Boeijen heeft alweer 27 albums op zijn naam staan. Hij is een icoon uit de Nederlandstalige muziek waar je niet omheen kunt. Met zijn intense liedjes verrijkt deze woordkunstenaar al decennia lang het Nederlandse muziekoeuvre. Land van Belofte is het meest recente album van de zanger die mag terugkijken op een 35-jarige carrière. Het is een hoopvolle plaat met elf liedjes die een blik werpen op thema’s als leven, liefde en verdriet. Het melancholieke en ook karakteristieke stemgeluid van Boeijen staat weer centraal en wordt begeleid door akoestische, maar ook elektrische gitaar en hammondorgel. Het is een plaat die de zanger maakte met enkele muzikale vrienden. Guus Meeuwis en Daniel Lohues doen mee, maar ook Stevie Ann, Nol Havens, Paul de Munnik en Willem de Bruin van The Opposites. Vooral die laatste samenwerking is een verrassende. Met hem zingt Boeijen Een Echte Man, wat we ook kennen als titelsong van de film Mannenharten 2. Ook noemenswaardig zijn Waar Dan Ook (met Daniel Lohues) en Stad en Land (met Stevie Ann). Misschien wel het mooiste nummer op de plaat is Is de Hemel Ver, met VOF De Kunst-zanger Nol Havens, echt een pareltje voor het gehoor. Land van Belofte is een intens en inspirerend album geworden, ook meteen een van Boeijen’s beste. **** (AR)