Marina & The Diamonds

Zangeres overtuigt in bomvol Paard van Troje.

Op 26 februari stond de temperamentvolle Welsh-Griekse zangeres Marina Diamandis in het Haagse Paard van Troje. Dat gebeurde voor een bomvolle zaal met vooraan het podium vooral tienermeisjes. Die schreeuwden hun longen uit hun lijf en zongen de voor hen meer dan bekende liedjes woord voor woord mee.

Met Marina and the Diamonds maakt Marina Diamandis kleurrijke synthpop. Eerder bracht zij twee albums uit: The Family Jewels (2010) en Electra Heart (2012). Met de eerste kreeg ze zalen vol in Engeland en bij het tweede album ging ook de rest van de wereld voor de bijl. Het derde album heet ‘Froot’en kwam vorig jaar uit.

Haar derde plaat kwam single voor single uit. Zo bleef de nieuwsgierigheid naar het geheel genaamd ‘Froot’ groeien. Zelf omschrijft zij de plaat als een meer volwassen, minder cynisch en gelukkiger geheel. Ze grijpt terug naar elementen uit new wave, disco en klinkt hierbij rauwer dan voorheen. Deze zomer kondigde Marina haar Neon Nature Tour aan, waarmee ze gisteren ook neerstreek  in Den Haag.  Dat was voor het overwegend jonge publiek een openbaring. De jongens en meisjes beleefden een onvergetelijke avond met vele onvergetelijke momenten. @Paard van Troje

Verslag en fotografie: Anneke Ruys