Pinkpop

Pinkpop maakt nog meer namen bekend.

De traditionele Perspresentatie van Pinkpop vond 17 februari plaats met bekendmaking van het programma en meer informatie over het festival van dit jaar. Aangekleed met korte optredens van enkele bands welke ook op Pinkpop staan en gepresenteerd door 3FM DJ Giel Beelen. Bekijk de foto’s!

REDD HOT CHILI PEPPERS, RAMMSTEIN en PAUL McCARTNEY en de winnaar van Nu of Nooit STORKSKY, voegt Pinkpop vandaag 42 nieuwe namen toe aan het programma voor 2016, te weten: MAJOR LAZER, DOE MAAR, LIONEL RICHIE, KYGO, JAMES BAY, PUSCIFER, SKUNK ANANSIE, BASTILLE, BRING ME THE HORIZON, YEARS & YEARS, LIANNE LA HAVAS, DE STAAT, ROBIN SCHULZ , BALTHAZAR, JAMES MORRISON, THE COMMON LINNETS, JOHN NEWMAN, GHOST, GARY CLARK JR., ALL TIME LOW, SKILLET, BEAR’S DEN, TOM ODELL, NOTHING BUT THIEVES, VINTAGE TROUBLE, DOUWE BOB, HALESTORM, WALK OFF THE EARTH, JAMIE LAWSON, MATT SIMONS, ST. PAUL & THE BROKEN BONES en LUCAS HAMMING. Ook Stage 4 is inmiddels een vaste waarde met dit jaar optredens van NOISIA, SKIP&DIE (dj-set) & FRIENDS, GRAVEYARD, ONE OK ROCK, THE LONDON SOULS, DJ’S WAXFIEND & PRIME / SEVN ALIAS (live) / BROEDERLIEFDE (live), PARQUET COURTS, THE STRUTS, THE SORE LOSERS en SLAVES. Van de geplande 58 acts zijn er momenteel 46 aangekondigd. De ontbrekende namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De kaartverkoop voor de 47ste editie van Pinkpop begint aanstaande zaterdag 20 februari 2016 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), de Primera winkels en de bekende Limburgse voorverkoop-adressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is €195,00 en voor een dagkaart €95,00, beiden inclusief €5,00 servicekosten.

VRIJDAG 10 JUNI: 15.30 – 23.30 UUR

RED HOT CHILI PEPPERS

JAMES BAY * BASTILLE * THE COMMON LINNETS

MAJOR LAZER * YEARS & YEARS * GARY CLARK JR.

DE STAAT * BEAR’S DEN * STORKSKY

SKIP&DIE (dj-set) & FRIENDS * ONE OK ROCK * THE STRUTS

ZATERDAG 11 JUNI: 13.30 – 23.30 UUR

RAMMSTEIN

DOE MAAR * LIANNE LA HAVAS * JAMES MORRISON * WALK OFF THE EARTH

PUSCIFER * GHOST * SKILLET * HALESTORM

ROBIN SCHULZ * NOTHING BUT THIEVES * MATT SIMONS * LUCAS HAMMING

NOISIA * PARQUET COURTS * THE SORE LOSERS

ZONDAG 12 JUNI: 13.00 – 23.30 UUR

PAUL McCARTNEY

LIONEL RICHIE * KYGO * JOHN NEWMAN * DOUWE BOB

SKUNK ANANSIE * BRING ME THE HORIZON * ALL TIME LOW * TOM ODELL

BALTHAZAR * VINTAGE TROUBLE * JAMIE LAWSON * ST. PAUL & THE BROKEN BONES

DJ’S WAXFIEND & PRIME / SEVN ALIAS (live) / BROEDERLIEFDE (live)

GRAVEYARD * THE LONDON SOULS * SLAVES

 

MORE TO FOLLOW

wijzigingen programma voorbehouden

47 JAAR PINKPOP

Pinkpop vindt in 2016 voor de 47ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf, dit jaar voor de 29ste keer. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

Fotografie: Harold Versteeg